Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor zonnepanelen. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Door de huidige energietransitie zijn we massaal op zoek naar manieren om geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken. Daarnaast worden de energierekening ieder jaar duurder. Het is dan ook niet gek dat veel mensen zelfvoorzienend willen leven. Op die manier kunnen ze uiteindelijk ontzettend veel geld besparen. Daarnaast levert het natuurlijk ook een groot voordeel op voor het milieu.

Zonnepanelen kopen is een flinke investering. Wel is het een investering waar je uiteindelijk heel veel profijt van zult hebben. Door de verbeterde techniek zijn zonnepanelen tegenwoordig niet alleen goedkoper dan ooit, maar werken ze ook nog eens veel efficiënter. Hierdoor kan je zonnepanelen al na circa zes tot acht jaar terugverdiend hebben. En daarna heb je natuurlijk gratis stroom van je eigen dak. Ben jij van plan om binnenkort zonnepanelen aan te schaffen? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten.

Prijzen vergelijken

Dat zonnepanelen om een flinke investering vragen weten we allemaal, maar in hoeverre je die prijs zelf kunt beïnvloeden is niet altijd duidelijk. Daarom is het eerst belangrijk om de prijsverschillen tussen de diverse aanbieders te bekijken. Welke bedragen worden gevraagd? Is er sprake van een kwaliteitsverschil? Enzovoorts.

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg websites online te vinden die deze vergelijkingen alvast voor jou hebben uitgevoerd. Zo zie je direct binnen één oogopslag waar je de beste deal sluit.

Bedenk natuurlijk ook dat de prijzen ook op basis van de hoeveelheid zonnepanelen worden samengesteld. Gemiddeld geldt bij een standaard installatie van circa 13 zonnepanelen dat de kosten rond de vijfduizend euro bedragen en de terugverdientijd zes tot zeven jaar is. Sommige mensen denken dat ze met minder zonnepanelen ook minder duur uit zullen zijn, maar op basis van de terugverdientijd is dat juist minder interessant.

Prijzen vergelijken

Levensduur van de zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het natuurlijk ook van belang om op de kwaliteit te letten. De terugverdientijd zegt niets als je niet weet wat de geschatte levensduur van de zonnepanelen is. Wanneer deze van zeer slechte kwaliteit zijn en je er vrijwel geen profijt meer van hebt ná de terugverdientijd, dan is dit het financieel gezien natuurlijk niet waard. Gelukkig kunnen goede zonnepanelen in Nederland soms zelfs veertig jaar lang hun functie vervullen. Kortom, genoeg tijd om hier financieel voordeel uit te halen.

Koop enkel zonnepanelen bij leveranciers die kwalitatieve producten leveren zoals Stralendgroen. Let tevens op de garantie die op de panelen wordt gegeven. In de meeste gevallen ligt deze ver boven de terugverdientijd, zodat je zeker verzekerd bent van een financieel voordeel. Dat zorgt voor meer vertrouwen in deze investering.

Geschikt dak

Niet iedereen beschikt over een geschikt dak om zonnepanelen te plaatsen. Twijfel je? Vraag dan altijd aan een monteur om even mee te kijken. Is je dak echt niet geschikt? Dan zijn er gelukkig ook nog andere manieren om met zonne-energie te werken. Hier kan een leverancier van zonnepanelen je vast meer over vertellen!

Shares
Share This