Het aanschaffen van zonnepanelen is iets dat veel mensen tegenwoordig overwegen of zelfs al gedaan hebben. Zonnepanelen zorgen namelijk voor een duurzamere vorm van energie opwekken, namelijk via de zon. Ook als de zon niet schijnt, kan je wel gebruik maken van zonne-energie, omdat overtollig zonlicht opgeslagen wordt voor periodes wanneer de zon wat minder schijnt. Daarom is zonne-energie een goede investering. Het kost veel geld, maar na een aantal jaar ga je ook heel veel geld besparen. Dat is natuurlijk uiteindelijk waar je het allemaal voor doet. Toch is het wel nodig om eerst het startbedrag voor de aankoop van zonnepanelen te financieren. Er zijn verschillende manieren hoe je dat kan doen.

Geld lenen voor zonnepanelen

De eerste en meest populaire optie is het geld lenen voor zonnepanelen. Echter, er zijn verschillende leningen die je kan afsluiten om zonnepanelen te financieren. Het hangt er per persoon vanaf welke soort lening het meest geschikt is. Zo heb je bijvoorbeeld de persoonlijke lening. Hierbij kies je van tevoren een vaste rente en weet je precies wanneer je de lening afbetaald hebt. Heel inzichtelijk dus. Ook kan je kiezen voor doorlopend krediet. Hierbij kies je zelf wanneer je de lening aflost, maar de rente kan ook elke keer verschillen. Dit is een meer flexibele manier van geld lenen. Als laatste kan je kiezen voor een lening met een leenvoordeel voor huiseigenaren. Als je namelijk een koopwoning hebt, kan je een lening met een lagere rente krijgen. Heel handig om kosten te besparen dus!

Verschillende manieren om zonnepanelen te financieren

Zonnepanelen aanschaffen met je eigen geld

Een andere optie is om zonnepanelen aan te schaffen met je eigen geld. Dit houdt in dat je je spaargeld investeert in zonnepanelen. Dit is alleen een goede optie als je je spaargeld in de nabije toekomst niet nodig hebt. Anders is het wel een hele goede investering, vooral omdat je er na enkele jaren enorm profijt van hebt bij besparing van je energiekosten. Ook heb je hierdoor niet heel veel geld zomaar op je bankrekening staan, maar heb je het veilig geïnvesteerd in iets waar je vrijwel geen verlies op kan maken.

Subsidie

Bij sommige gemeentes is het mogelijk om een subsidie te krijgen voor de aanschaf van zonnepanelen. Op dit moment is er geen landelijke subsidie meer, maar veel gemeentes hebben nog wel een subsidie voor duurzame investeringen. Informeer dus vooral of dit ook het geval is bij jouw gemeente, want hierdoor kan je een hoop geld besparen.

Shares
Share This