Ben jij voornemens om je huis te verduurzamen en ook direct te besparen op de maandelijkse vaste lasten? Dan zijn zonnepanelen hiervoor natuurlijk bij uitstek geschikt. Je kunt tegenwoordig bijna geen dak meer vinden waar ze niet op liggen. Logisch, want het scheelt je niet alleen maandelijks een flinke soms geld, maar het draagt ook bij aan de verminderingen van de uitstoot van CO2. Heb jij nog geen zonnepanelen en sta je op het punt ze wel aan te schaffen, dan hebben we een aantal tips voor je waar je op moet letten.

Welke type zonnepanelen kies je?

Wanneer je zonnepanelen wilt kopen, kun je kiezen uit verschillende soorten panelen. De keuze die je hebt zijn mono zonnepanelen of poly zonnepanelen. Waar je het beste voor kunt kiezen is in iedere situatie anders. Het daarom dus ook altijd zaak dat je een expert ter plaatse laat kijken, zodat ze kunnen beoordelen hoe deze situatie is. Zo kunnen ze niet alleen bepalen welk type zonnepanelen je nodig hebt, maar uiteraard ook het aantal panelen en hoe deze het beste bevestigd kunnen worden.

Vraag meerdere offertes uit

Wedden op één paard is natuurlijk niet handig. Vooral niet in een markt waar je zelf vrijwel onbekend bent. Vraag daarom altijd minimaal 3 offertes op, zodat je voor jezelf een eerlijk en goed vergelijk kunt maken. Waar je ook eenvoudig online internet tv aanbieders met elkaar kunt vergelijken, kun je dit ook doen met zonnepanelen. Zodra je de eerste offerte hebt ontvangen, kun je hier natuurlijk direct mee aan de slag om te kijken of de prijzen die zijn geoffreerd enigszins in lijn liggen met de rest van de markt.

Laat ze door een erkend bedrijf installeren

Op het moment dat je alle offertes binnen hebt, is vaak de eerste selectie die je maakt op basis van prijs. Maar is dit verstandig om te doen? Het kan namelijk heel goed zijn dat bepaalde prijzen zijn gebaseerd op eventuele garanties op de zonnepanelen. Je zit er namelijk niet op te wachten dat er één van je zonnepanelen na enkele jaren de geest geeft en je geen aanspraak kunt maken op reparatie of vervanging. Zorg er daarom dus altijd voor dat jij je panelen voor een erkend bedrijf laat installeren, zodat je zeker weet dat het op de juiste manier aangesloten wordt, maar je ook garantie hebt, mocht er in de toekomst eventueel iets aan de hand zijn.

Weet wat je verbruik is

Afhankelijk van je energieverbruik wordt er bepaald hoeveel zonnepanelen en met welk vermogen ze geplaatst moeten worden. Zorg er dus ook voor dat je weet wat je verbruik is, zodat je niet teveel of zelfs te weinig panelen laat plaatsen. Nu is een paneel extra natuurlijk nooit verkeerd. Mocht je namelijk in de toekomst om wat voor reden dan ook meer stroom gaan verbruiken, dan hoef je hier in ieder geval geen rekening meer mee te houden. Laat je er te weinig plaatsen, dan zullen de kosten voor het laten bijplaatsen van één of meerdere panelen in verhouding natuurlijk vele malen duurder zijn.

Shares
Share This