Zonnepanelen zijn momenteel enorm populair. Je ziet ze vrijwel in elke woonwijk terug. Dat is dan ook niet zonder reden. Met zonnepanelen bespaar je ongelooflijk veel geld. Een investering waar je jaren plezier van hebt. Niet alleen voor een particuliere woning, maar ook voor een recreatiewoning. Zo geniet je jaren van voordelige energie en behaal je uiteindelijk meer omzet uit je eigen vakantiewoning. Een vakantiehuisje verhuren wordt zo nog aantrekkelijker. Dit levert talloze voordelen op.

Milieubewust

We leven allemaal steeds duurzamer. Die duurzame levensstijl zien we overal in terug. Ook in de keuzes die consumenten maken. Zelfs in welke vakantie zij boeken. Met zonnepanelen laat jij zien hoe milieubewust je bent. Door het gebruik van groene energie stoot je minder CO2 uit en kun je zo goed als zelfvoorzienend zijn.

Financiële voordelen

Wist je dat als de vakantiewoning om de naam van een bedrijf staat, je de panelen kunt financieren middels een zakelijke lening voor zonnepanelen? Hierdoor wordt het financieel ook een stuk aantrekkelijker om voor zonnepanelen te kiezen. Zeker gezien zonnepanelen op de lange termijn zelfs geld op kunnen leveren. Je bepaalt immers minder energie en door de lange levensduur van de panelen kun je je investering twee tot soms zelfs drie keer terugverdienen.

De lagere vaste lasten maken dat je uiteindelijk dus meer omzet uit je vakantiewoning haalt. In combinatie met de toenemende vraag naar duurzame vakantiehuisjes zul je merken dat je hier dus een enorm groot financieel voordeel uit haalt.

Geen last van variabele stroomprijzen

Het afgelopen jaar heeft goed duidelijk gemaakt dat we niet uit kunnen gaan van dezelfde stroomprijzen. De prijs voor stroom fluctueert enorm. De energieprijzen zijn dit jaar de pan uit gerezen. Hoe fijn is het dan om hier zo min mogelijk last van te hebben? Als je grotendeels zelfvoorzienend kunt werken en leven?

Aantrekkelijker dan sparen

De spaarrentes zijn al jaren ongelooflijk laag. Daardoor is het eigenlijk niet meer zo aantrekkelijk om je geld op de bank te laten staan. Beleggen brengt weer veel risico’s met zich mee. Het plaatsen van zonnepanelen is een goede investering en het rendement ligt veel hoger dan wanneer je je geld op de bank laat staan. Ook voor mensen met een goed gevulde spaarrekening is dit dus een heel goed idee. Zo haal je meer uit je geld.

Zonnepanelen worden goedkoper

In het prille begin waren zonnepanelen nog enorm prijzig. Hierdoor duurde het langer voordat je de investering eruit had. Bovendien was de levensduur van de zonnepanelen toen ook korter. Inmiddels is de techniek steeds sneller vooruit gegaan. Hierdoor gaan zonnepanelen vandaag de dag veel langer mee. Bovendien gaan ze veel efficiënter met de energie om. Hierdoor is de terugverdientijd korter geworden en leveren ze op de lange termijn dus meer geld op. Ook zijn zonnepanelen door de jaren heen een stuk goedkoper geworden. Het blijft een flinke investering, maar is dus ondanks het gebrek aan subsidies nog altijd een hele interessante investering.

Shares
Share This