We moeten tegenwoordig echt op  de kleintjes letten om nog rond te komen. Niet voor niets besluiten steeds meer mensen voor zonnepanelen te kiezen om zo zelf energie op te wekken en vooral om zo dus geld te besparen. Ook wat betreft de autoverzekering is het goed om die verzekering eens onder de loep te nemen en te kiezen voor de goedkope autoverzekering.

Het is in ons land verplicht om een autoverzekering af te sluiten

Zoals voor zonnepanelen geldt, is het ook wat betreft de goedkope autoverzekering zo dat je echt wat te kiezen hebt. Vooropgesteld; het is in ons land verplicht om een autoverzekering af te sluiten als je de openbare weg op gaat. Doe je dat niet dan riskeer je een hoge boete als je staande gehouden wordt door de politie. En dat zou natuurlijk echt pas zonde van het geld zijn. Heb je dus een auto gekocht, dan is het eerste wat je in orde moet maken de autoverzekering.

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid

Kijken we naar de goedkoopste autoverzekering, dan wordt gedoeld op de WA-verzekering. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Het is tenminste verplicht om deze verzekering af te sluiten als je met de auto de weg op wilt. Heb jij een goedkope WA verzekering afgesloten, dan ben je verzekerd voor de schade die jij per ongeluk aanricht aan de auto van iemand anders of aan iemand anders. De schade aan jouw eigen voertuig wordt dus niet vergoed vanuit de WA verzekering. Wel iets om rekening mee te houden natuurlijk. Vaak wordt de goedkope WA verzekering afgesloten bij auto’s die tien jaar of ouder zijn, zo heeft onderzoek uitgewezen.

De duurste verzekering is de Allrisk verzekering

Je kunt ook kiezen om de auto Beperkt Casco te verzekeren. Deze verzekering is ietsje duurder. Behalve dat de schade aan de auto van de tegenpartij  nu ook gewoon vergoed is, is er ook een vergoeding voor diefstal en brand van de auto. Nog steeds is dus de schade aan jouw eigen auto niet vergoed bij deze verzekeringsvorm. De duurste verzekeringsvorm voor de auto is de Allrisk verzekering. Deze verzekering kost je wat meer per maand. Behalve dat de schade aan de eigen auto verzekerd is en je auto verzekerd is voor diefstal en brand, is nu ook de schade aan de eigen auto verzekerd. Logisch dus dat je hier wat meer voor betaalt. Vaak kiezen mensen die een auto hebben tot drie jaar oud voor deze allrisk verzekering. De mensen met auto’s tussen de drie en tien jaar doen het dus vaak met een Beperkt Casco verzekering.

Je kunt ook nog kiezen voor verschillende aanvullende verzekeringen

Behalve deze drie basisverzekeringen, heb je natuurlijk nog de mogelijkheid om allerlei aanvullende verzekeringen af te sluiten. Omdat de premies per maand per verzekeraar behoorlijk kunnen verschillen, is het altijd goed om eerst de verzekeraars eens goed met elkaar te vergelijken. Door dat te doen maak je namelijk altijd de voor jou beste keuze en weet je dat je nooit teveel betaalt.

Shares
Share This