Het laten vervangen van een zinken dakgoot

Een zinken dakgoot is een duurzame en luxe optie voor het dak van jouw huis. Helaas gaan ook zinken dakgoten niet oneindig lang mee. Vooral als een dakgoot niet goed onderhouden wordt, kunnen er beschadigingen optreden. De dakgoot kan gaan lekken wat waterschade in huis kan veroorzaken. Gelukkig is het laten vervangen van een zinken dakgoot zo gebeurd en vallen de prijzen enigszins mee. In dit artikel lees je alles over de kosten van het laten vervangen van een zinken dakgoot.

De kosten voor het vervangen van een zinken dakgoot

De kosten van het laten vervangen van een zinken dakgoot zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de grootte van de dakgoot een belangrijke factor. Een kleine dakgoot zal natuurlijk minder kosten dan een grote dakgoot. Ook de staat van het dak speelt mee in de kosten. Als er bijvoorbeeld veel schade is, zal dit ook invloed hebben op de prijs. Elk dak is anders en daarmee ook de prijs.

Zinken dakgoot vervangen kosten

In het algemeen zijn de kosten van het laten vervangen van een zinken dakgoot ongeveer € 500,- tot € 2000,-. Dit is natuurlijk afhankelijk van de bovenstaande factoren. De genoemde prijzen zijn meestal inclusief het inmeten, verwijderen en afvoeren van oude goten en aansluitingen op de bestaande regenpijpen/hemelwaterafvoer van de dakgoot. Het is dus belangrijk om eerst een goede offerte op te vragen bij een specialist. Pas dan kun je de exacte kosten weten van een dakgoot vervangen.

Helemaal vervangen of slechts een gedeelte?

Mocht je willen besparen op de kosten, dan kun je ervoor kiezen om niet de hele zinken dakgoot te vervangen, maar slechts een gedeelte (bijvoorbeeld alleen het deel dat schade heeft). Voor de achterzijde kun je bijvoorbeeld PVC, kunststof of hout gebruiken. Deze materialen zijn een stuk goedkoper, maar ook een stuk minder mooi. Een andere tip die we je mee willen geven is dat je goed de prijzen moet vergelijken. Vraag meerdere offertes aan bij verschillende dakdekkersbedrijven in jouw regio.

Waarom is zink duurder dan kunststof?

Zink is een heel mooi materiaal. Een zinken dakgoot zorgt voor een authentieke en luxe uitstraling, het is echt een meerwaarde voor het huis. Zinken dakgoten gaan over het algemeen langer mee dan kunststof, PVC of houten dakgoten. Een zinken dakgoot kent een levensduur van wel 40 jaar! Dat maakt het vervangen van een zinken dakgoot duurder dan bijvoorbeeld een kunststof dakgoot of houten dakgoot. Maar als je het ons vraagt, is een zinken dakgoot het duurdere prijskaartje meer dan waard!

Shares
Share This