Als je een beetje het nieuws in de gaten hebt gehouden, dan weet je maar al te goed wat er aan de hand is. Heb je dit niet, maar heb je wel onlangs een energierekening bekeken, dan ben je je waarschijnlijk rot geschrokken. Niemand ontkomt er meer aan; de energieprijzen zijn door het dak heen gestegen en dat is niet gek. Door sancties die Russen alleen maar rijker maken en de Nederlander alleen maar armer, zijn de prijzen de pan uit gerezen. Jammer, maar niets aan te doen. Althans, niets aan te doen wat betreft de prijzen zelf. Je hebt wel invloed op de uiteindelijke rekening en het lijkt erop dat veel mensen zich dit niet helemaal goed beseffen. Je moet daarom deze blog zeker verder lezen. Dat is overigens niet de enige reden. Nee, je moet ook verder lezen zodat je er achter kunt komen wat je allemaal kunt doen om te besparen op de energierekening. 

Zonnepanelen

Allereerst een optie waar veel mensen wel eens over na hebben gedacht; zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een prima optie aangezien ze je op termijn veel opleveren. Je wekt op een groene manier energie op en dit kun je overal voor gebruiken. Je kunt hier de wasmachines mee laten draaien, je telefoon mee opladen, je inductieplaat gebruiken; misschien zelfs je hele huis mee van stroom voorzien. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van de concrete omstandigheden van het geval. De plaatsing van je zonnepanelen, de hoeveelheid, de kwaliteit van de zonnepanelen en ga zo maar door. Zonnepanelen kopen in Delft is in ieder geval geen hogere wiskunde. Je wordt deskundig geadviseerd over wat dan wel niet mogelijk is, wat je beste optie is en hoe je het allemaal kunt gaan doen. Daarnaast worden ze zorgvuldig geïnstalleerd; geen doe-het-zelfpakket voor jou dus! 

Apparaten ontkoppelen

Veel mensen hebben gedurende de hele dag hun apparaten aangesloten op het stopcontact. Ook al staat een apparaat op standby, hij gebruikt meestal toch wat stroom. Tuurlijk, je hoeft je inductieplaat niet telkens te ontkoppelen, maar doe dit met simpele dingen als je televisie, je krultang en je waterkoker wel. Het scheelt misschien niet heel veel per dag, maar op den duur zal het je flink wat centjes besparen. We raden je dan ook aan om dit consequent te doen en met zoveel mogelijk apparaten, zolang het je natuurlijk niet teveel moeite kost. 

Douche

Een lange douche kost je flink wat gas en we hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat gas al helemaal duur is geworden. Gas is een killer van je energierekening en dit komt natuurlijk al helemaal door de sancties richting Rusland. Daarom is het aan te raden om toch even een kortere douche te nemen. We begrijpen donders goed dat je na een lange dag heel graag een douche van een half uur wil nemen om even tot jezelf te komen, maar doe dit niet als je portemonnee je lief is. Je doet er verstandiger aan om koud en/of kort te douchen. Als je helemaal koud doucht, is de kans ook groot dat je heel kort doucht aangezien je geen reden hebt om lang onder de douche te staan.

Shares
Share This