Wanneer je zonnepanelen aanschaft investeer je in de toekomst van mens en milieu. Dat is dan ook een van de redenen waarom steeds meer mensen zelf energie willen opwekken. Nu wordt het steeds toegankelijker om zonnepanelen aan te schaffen. Maar hoeveel tijd en geld kost het precies om je duurzame investering te onderhouden? Wij geven je een indicatie.

Zonnepanelen kopen

Over het algemeen wordt het kopen van zonnepanelen als een slimme keuze gezien. Zo kun je namelijk gebruik maken van verschillende regelingen en draag je bij aan een duurzaam milieu. Het kopen van zonnepanelen kent verschillende voordelen. Dit zijn onder andere:

  • Btw-teruggave: Je kunt het btw-bedrag terugkrijgen van de zonnepanelen om het aanschaffen van zonnepanelen te stimuleren.
  • Saldering: Doordat je energie teruggeeft aan het net krijg je korting op je energiekosten.
  • Groene lening: Er zijn banken die interessante leningen bieden aan mensen die zonnepanelen op hun dak hebben liggen. Ook de overheid biedt duurzame leningen aan.

Garantie zonnepanelen

De meeste installateurs bieden een ruime garantieperiode voor de installatie en voor het hele zonnesysteem zelf. Bij Feenstra krijg je bijvoorbeeld 2 jaar garantie op de installatie en maar liefst 10 jaar garantie op het gehele zonnesysteem. Garantie is uiteraard fijn om er zeker van te zijn dat je niet voor kosten komt te staan als er binnen die periode toch iets mis blijkt te zijn, maar dan moet dat wel geconstateerd worden. Om er zeker van te zijn dat alles nog naar behoren werkt en je het meeste uit je zonnepanelen kunt halen is het van belang om regelmatig iemand langs te laten komen die naar jouw zonnesysteem kijkt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. Dit gebeurt met een onderhoudsabonnement.

Onderhoudsabonnement

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor een onderhoudsabonnement voor jouw zonnepanelen? Neem dan een kijkje bij Feenstra en hun Service & Inzicht abonnement. Dit is een abonnement van 34,95 per jaar waarbij doorlopende monitoring zit inbegrepen. Er komt dan eens in de zoveel tijd iemand een kijkje nemen naar jouw zonnesysteem om te kijken of alles nog functioneert. Ook ontvang je inzicht in hoeveel energie wordt opgewekt middels een prestatierapport dat ieder kwartaal wordt uitgestuurd. Een ander groot voordeel van dit abonnement van Feenstra is dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan in de eerste 10 jaar bij herstelwerkzaamheden.

Toch een storing?

Wanneer je dan toch een storing lijkt te hebben aan het systeem wordt dit snel en gemakkelijk opgelost wanneer je een abonnement hebt. Eerst wordt gekeken of dit zelf op te lossen is door bijvoorbeeld naar de omvormer te kijken. Wanneer er toch iets anders aan de hand blijkt te zijn, komt er een monteur langs om te kijken wat de mogelijke oorzaak van de storing is.

Shares
Share This