CO2 is slecht voor het milieu en zorgt ervoor dat het warmer wordt op aarde, wat niet goed is voor ons. Gelukkig zijn er manieren om op een natuurlijke en betaalbare manier de CO2-uitstoot te verminderen. Je kunt een aantal stappen volgen om je huis slimmer en milieuvriendelijker te maken. Ook zijn er nieuwe technologieën en duurzame energiebronnen beschikbaar die kunnen helpen om je huis groener te maken en je energierekening te verlagen. Bekijk deze tips van zonnepanelen Eindhoven

Zonnepanelen

De zonnepanelen van Solar Concept zijn handige apparaten die zonlicht omzetten in elektriciteit. Eerst wordt het zonlicht omgezet in een soort stroom die we gelijkstroom noemen. Die stroom gaat via kabels naar een speciaal apparaat, de omvormer genaamd. In de omvormer wordt de gelijkstroom omgezet naar een andere soort stroom, de wisselstroom. Die stroom kun je meteen gebruiken in je huis. Met zonnepanelen maak je gratis elektriciteit, want het komt rechtstreeks van de zon. Als je kiest voor zonne-energie, hoef je je geen zorgen te maken over de prijzen van energiebedrijven. Alles wat je nodig hebt, is de zon! Zelfs op dagen met minder zonlicht kun je nog steeds elektriciteit opwekken met daglicht. 

Check het energielabel van je woning.

Hoe goed gaat jouw huis om met energie? In 2015 heeft de Rijksoverheid alle huiseigenaren een voorlopig energielabel gegeven, waarmee je een idee krijgt van hoe energiezuinig je huis is. Dit label is gebaseerd op het bouwjaar van je huis en laat zien hoe goed het met energie omgaat. Het doel hiervan is om huiseigenaren aan te moedigen na te denken over manieren om hun huis duurzamer te maken. Als je huis het energielabel A heeft, is het erg energiezuinig. Maar als jouw huis het label G heeft, kan het nog veel verbeterd worden. Als je van plan bent om je huis te verkopen, moet je tegenwoordig het energielabel laten zien. Kijk dus goed hoe je naar een energiezuinige woning kunt gaan.

Slimme thermostaat

Slimme thermostaten worden steeds populairder in huizen. Met zo’n thermostaat kun je de verwarming uitschakelen nadat je het huis verlaat, handig voor als je dat soms vergeet. Hierdoor voorkom je onnodig energieverbruik als de kachel de hele dag aan blijft staan. Slimme lampen hebben vergelijkbare functies als slimme thermostaten.

Vervang je kozijnen

Heb je nu houten kozijnen in je huis? Denk er dan eens over na om over te schakelen naar kunststof kozijnen! Kunststof kozijnen helpen niet alleen om het energieverbruik in huis te verminderen, maar ze hebben ook minder onderhoud nodig en zijn beter bestand tegen inbraak. En het beste is dat je tegenwoordig kunststof kozijnen kunt krijgen met een houtlook, dus ze lijken bijna hetzelfde als echte houten kozijnen. Dit waren een aantal tips om je huis te verduurzamen. Ga er vandaag nog mee aan de slag!

Shares
Share This