Met de huidige toestand rond de energiekosten, letten veel mensen op het gebruik van energie in en om huis. De energiekosten rijzen de pan uit, terwijl het nog steeds onzeker is of de prijzen in de nabije toekomst zullen dalen. Door het investeren in zonnepanelen, kunnen de maandelijkse kosten worden teruggedrongen. Maar hoe financier je nu zonnepanelen? Dit artikel geeft jou de beste manier om efficiënt zonnepanelen te bekostigen, zodat je gemakkelijk kunt besparen op energiekosten.

Waarom zonnepanelen?

Of je nu zelf in staat bent om de panelen te betalen, of je laat de zonnepanelen financieren, het hebben van zonnepanelen heeft vele voordelen. De voornaamste redenen waarom particulieren en bedrijven voor zonnepanelen kiezen, is te danken aan het feit dat:

  • Met het gebruik van zonnepanelen, wordt er geld bespaard op de energierekening.
  • Stroom dat wordt opgewekt door de panelen, bestaat voor 100% uit groene stroom. Hierdoor ben je niet alleen aan het besparen op de energierekening, je werkt ook mee aan een groenere wereld.
  • Zonnepanelen verdienen zichzelf uiteindelijk weer terug. Met de huidige energieprijzen is de tijd waarin een paneel zichzelf terugverdient, alleen maar korter geworden.
  • Je bent minder afhankelijk van leveranciers.
  • Door middel van teruglevering, ben je zelfs in staat om geld terug te verdienen.
  • Als particulier en onderneming, zijn er fiscale voordelen verbonden aan de aanschaf van zonnepanelen. Zo kan de BTW worden teruggevorderd.
  • De aanschaf van zonnepanelen, zorgt voor een directe waardestijging van het woonhuis of bedrijfspand.

Zonnepanelen financieren

Zoals hierboven is besproken, kunnen de zonnepanelen gefinancierd worden. Dit is mogelijk met hulp vanuit geldverstrekkers. Bij deze instanties kan geld geleend worden, tegen een aantrekkelijk rentepercentage. Stel je wilt 5000 euro lenen, voor de aanschaf van zonnepanelen. Voordat het geld op de rekening staat, kan er gemakkelijk een offerte aangevraagd worden. Hierin worden een aantal persoonlijke vragen gesteld, om de huidige situatie in kaart te brengen. Vervolgens wordt er een passende offerte met de laagste rentepercentage naar je toegestuurd. Nadat de documenten zijn gecheckt en akkoord is gegeven, wordt het geld vaak binnen twee werkdagen gestort op de rekening.

Natuurlijk is het aantal panelen afhankelijk van de ruimte die er is om de panelen te plaatsen. Door een dakscan te maken en een offerte aan te vragen van de zonnepanelen, kan het te lenen bedrag gemakkelijk bepaald worden. Hierdoor bespaar je geld en help je de wereld groener te worden!

Shares
Share This