Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen, dan brengt dit natuurlijk een hele hoop voordelen met zich mee. Niet alleen zorg je er op deze manier voor dat je op een duurzame manier je eigen stroom opwekt, maar zorg je er ook voor dat deze stroom wordt gebruikt voor alle apparaten die je in je huis gebruikt. Om je een idee te geven welke voordelen het laten plaatsen van zonnepanelen eigenlijk nog meer heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Wel is het goed te weten dat het laten plaatsen van zonnepanelen vakwerk is en dus niet zomaar door iedereen kan worden gedaan. Bepaal dus op voorhand alvast hoe je dit zou willen aanvliegen en benader verschillende bedrijven.

Je bespaart geld

De meest gekozen reden waarom mensen kiezen voor zonnepanelen, is omdat ze er serieus geld mee kunnen besparen. Naast het feit dat je via de energievergelijker online je energieleveranciers kunt vergelijken, is dit voor het verbruik van stroom straks niet meer nodig. Doordat je je eigen stroom weet op te wekken, hoef je voor het stroom geen beroep meer te doen op je energieleverancier. Dit scheelt je dus aanzienlijk in de kosten. Houd er wel rekening mee dat dit mede afhankelijk is van het aantal panelen en ook de mogelijkheid hoeveel er kunnen worden geplaatst. Afhankelijk van de ligging van het dak en de afmeting, kan er worden gekeken hoeveel panelen je kunt plaatsen. Mocht je er nu niet voldoende hebben, dan kan het raadzaam zijn om te kijken naar panelen met een hogere opbrengst. Het fijne aan zonnepanelen, is dat je je investering doorgaans binnen 10 jaar hebt terugverdiend.

Je beperkt dus uitstoot van CO2

Wanneer je kiest voor zonnepanelen, dan wek je op een schone manier energie op. Belangrijk om te weten, is dat er geen CO2 vrijkomt. Dit zorgt ervoor dat de opwarming van de aarde wordt tegengegaan, waardoor de klimaatdoelen eerder zullen worden gehaald. Wist je dat het laten plaatsen van zonnepanelen wel tot enkele tientallen kilo’s uitstoot kan besparen per jaar. Des te belangrijker is het dus dat ook jij je steentje bijdraagt aan een schoner milieu. Daarbij komt ook nog eens dat het je op lange termijn geld oplevert. De eerste tien jaar los je in op je investering en daarna is de opbrengst pure winst. Het is daarom dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook goed voor je portemonnee.

Hogere woningwaarde

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat een huis is voorzien van zonnepanelen. Vooral wanneer er verder geen verduurzamingsslagen zijn gemaakt, is het aan te raden om te beginnen met het laten plaatsen van panelen of om je huis te laten isoleren. Wanneer je dit doet, heb je recht op een beter energielabel, waardoor je huis vaak meer oplevert bij een eventuele verkoop ervan. Wel is het goed te weten dat je dit label zelf (opnieuw) moet aanvragen en de kosten hiervoor, volledig voor eigen rekening zijn. Toch is dit zeker de moeite waard en zal het je bij een eventuele verkoop van de woning, een stuk meer opleveren.

Shares
Share This