Het klimaat verandert en wij kunnen er ook zeker wat aan doen om dit proces te vertragen door zelf een steentje bij te dragen. Denk hierbij aan de mogelijkheden die wij hebben en hoe wij ervoor kunnen zorgen om de natuur even een handje te helpen. Een goed idee is om gebruik te maken van groene energie of om deze zelf op te wekken. Dit is vaak de reden waarom zonnepanelen zo populair zijn in Nederland. In Nederland is er weinig zon, maar genoeg om gebruik te maken van zonne-energie en verschillende soorten zonnepanelen. In deze tekst wordt het duidelijker hoe zonnepanelen ons helpen en dat wij meer gaan werken met deze panelen.

Verschillende kleuren

De meest voorkomende kleuren voor de zonnepanelen zijn of de blauwe zonnepanelen of de andere in het zwart. Voor de werking van de zonnepanelen maken de kleuren weinig verschil en is het dus ook niet goed te zien hoe deze kleuren belangrijk zijn voor het paneel of het opslaan van energie. Er wordt ook verwacht dat deze kleuren er op een bepaalde manier uitzien. Zo wordt er dus ook gekeken waar juist het verschil zit in de kleuren van de panelen.

Het is algemeen bekend dat zwart juist ervoor zorgt dat iets warmer wordt, dit is precies waarom hoge temperaturen verschillen teweeg kunnen brengen bij verschillende kleuren zonnepanelen. Zo zorgen de hoge temperaturen ervoor dat de zwarte zonnepanelen veels te warm worden en dus niet helemaal optimaal de energie kunnen opslaan. Dit probleem heb je dus in mindere mate bij de blauwe zonnepanelen. Daarentegen zijn de helemaal zwarte panelen zonder witte lijntjes veruit de mooiste panelen.

Verschillende kleuren zonnepanelen

Rendement van de zonnepalen

Je wilt natuurlijk dat jouw rendement optimaal is als jij zonnepanelen installeert op jouw daken. Het maakt je niet per se uit hoe mooi deze eruit zien je wilt gewoon dat er genoeg energie wordt opgeslagen waar jij dus mee vooruit kunt gaan. Zo wordt er ook steeds meer gekeken naar de mogelijkheden voor het optimaliseren van het rendement. Hier zijn ze helaas nog mee bezig. Je zou hier dus nog even geduld voor moeten hebben. Kijk onder andere ook naar de verschillende soorten panelen en beslis welke voor jou de beste rendement in tegenstelling tot prijs kan leveren.

Glas-glas panelen

De panelen met het hoogste rendement zijn dan toch wel echt de glas-glas panelen. Dit zijn de duurste zonnepanelen die je op dit moment kunt kopen. Ze zijn een stuk duurder dan de andere soorten, maar daarentegen gaan deze dus ook voor een veel langere tijd mee en blijven ze ook een langere tijd optimaal presteren. Dit komt door het materiaal waarvan de zonnepanelen gemaakt zijn.

Glas-glas zonnepanelen bestaan uit twee lagen glas vandaar ook de naam glas-glas. Doordat de zonnepanelen van glas gemaakt zijn, zijn ze beter bestand tegen vocht en extreme temperaturen. De glas-glas variant raakt hierdoor minder snel beschadigt.

Mensen begrijpen het steeds vaker

Het is allang bekend dat groene energie, bio energie een andere manieren van duurzame energie zeer belangrijk gaan worden voor ons in de maatschappij. Dit is dus ook de reden dat er steeds meer interesse komt in het aanschaffen van een zonnepaneel.

Shares
Share This