Het energielabel, misschien ben je er al bekend mee of misschien is dit de eerste keer dat je er van hoort. In beide gevallen is het goed om onderzoek te doen naar zowel de betekenis als de gevolgen van een energielabel. Voor zowel particulieren als zakelijke is het belangrijk om zoveel mogelijk geld te besparen op onnodige kosten. Door ervoor te zorgen dat jouw pand of huis zo energiezuinig is bespaar je flink op de energiekosten én draag je een steentje bij aan het milieu. Lees in deze blog over het energielabel, maatregelen om deze te verbeteren en de invloed van zonnepanelen.

Waar staat een energielabel voor?

Een energielabel is een label die vertelt of jouw huis of kantoorpand zuinig is of niet. Het label is genummerd met behulp van letters. Tegenwoordig gaan de letters van A++ tot G. Het label wordt niet zomaar uitgekozen. Het wordt zorgvuldig berekend met behulp van specialisten. Deze analyseren de staat van het huis, of het goed geïsoleerd is en meer. Aan de hand van deze factoren kan er worden bepaald of het huis zuinig in gebruik is of niet. Hoe zuiniger het pand is, hoe hoger het label. A++ is in dit geval het meest zuinige label wat je kan hebben, terwijl G aangeeft dat het zeer onzuinig is. Om een pand van G naar A++ te krijgen, zul je verschillende stappen moeten maken. Heeft jouw bedrijfspand nog geen energielabel? Of wil je na de genomen energiebesparende maatregelen weten wat je nieuwe energielabel is? Dan kan een energielabel aanvragen voor je bedrijfspand gemakkelijk online.

Wat is het belang van het energielabel?

Het energielabel is het leven ingeroepen om meer transparantie te geven aan de koper, huurder of gebruiker van een pand of woning. Aan de hand van het label kan je namelijk direct zien of je over het dagelijkse gebruik veel of weinig geld betaald. Wanneer een woning aansluitingen heeft voor LED verlichting, dan verbruik je bijvoorbeeld veel minder aan standaard kosten dan wanneer er gloeilampen of TL-buizen in het pand zitten. Ook geeft het label aan of een pand weinig of veel CO2 uitstoot. Voor bedrijven die werken om het milieu beter te maken kan dit een belangrijke factor zijn wanneer ze een kantoorpand uitzoeken.

Hoe kan je jouw energielabel zo goed mogelijk maken?

Wanneer jouw pand of woning een energielabel heeft wat richting de G gaat of wanneer je graag jouw pand of woning nog energie vriendelijker  wilt maken, dan zijn er verschillende stappen die je kan ondernemen. De meest effectieve is om zonnepanelen te nemen. De zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat alle energie op een groene manier wordt opgewekt. Dit zal jouw energielabel een grote boost geven. Een bedrijf die gebruik maakt van zonnepanelen ziet er niet alleen innovatief uit, maar bespaart op de lange termijn ook een hoop extra kosten. Kijk ook eens op EnergielabelOffertes.nl om meerdere offertes van energieadviseurs aan te vragen of meer informatie over het energielabel.

Shares
Share This