We kunnen er met z’n allen niet meer omheen. Duurzaamheid is in korte tijd veel meer dan een thema geworden. Iets waar sommige mensen zich mee bezig houden, en anderen niet. Maar die laatsten kunnen eigenlijk niet lang meer achter blijven. Duurzaamheid is hier en daar zelfs leading geworden. Niet duurzaam? Dan maar niet. Als je als ondernemer niet duurzaam denkt, duurzaam onderneemt, dan tel je soms zelfs niet eens meer mee. Steeds meer klanten kiezen immers voor duurzaamheid, bewust, ook voor hun producten en af te nemen diensten. Als duurzaam ondernemer heeft u daarom bij hen een flinke streep voor. Uw keuze voor zonnepanelen is nog eens een extra stap in de goede richting.

Leasen in plaats van kopen

Maar niet iedereen kan het zich veroorloven om zonnepanelen te kopen. Want zeker voor een grotere oppervlakte (en dus meer opbrengst) hebben we het wel over een flinke investering. Niet getreurd, want zonnepanelen leasen is een uitstekend alternatief. U bespaart u de hoge startkosten, maar maakt wel gebruik van de vele voordelen van zonnepanelen. En, met zonnepanelen leasen mag u zich natuurlijk net zo goed nog meer als duurzaam ondernemer profileren.

Duurzaam ondernemen in brede zin

Want u wilt zich natuurlijk niet duurzaam ondernemer noemen omdat u toevallig af en toe iets duurzaams doet, zich duurzaam gedraagt. Nee, duurzaam ondernemer bent u als u ondernemer bent op het gebied van duurzaamheid, of duurzaamheid door uw hele ondernemingsconcept is verweven. Het spreekt voor zich dat de keuze voor zonnepanelen kopen of zonnepanelen leasen daarin een mooie pijler kan zijn. De bewuste klant zal het waarderen.

Van duurzaam naar duurzaamst?

Natuurlijk is het een mooi streven om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Het gaat echter niet om een prijs, om te winnen. Want die winnaar is het milieu. Als iedereen daar nou eens een paar procent meer mee bezig zou zijn, dan zou het milieu nog blijer worden. En de aarde zou eindelijk eens wat minder ontevreden zijn met zijn bewoners. Voor u zou zonnepanelen leasen wel al een hele mooie stap zijn.

Shares
Share This