Dus jij wilt zonnepanelen kopen? Voordat je direct aan de slag gaat moet je eerst een paar dingen weten over zonnepanelen. Wat voor soorten zonnepanelen zijn er? Zijn zonnepanelen überhaupt wel groen? Zonnepanelen zijn steeds populairder aan het worden in de afgelopen jaren. Ze worden gezien als één van de betere manieren om de niet duurzame vormen van energie verwekking gedag te zeggen. Het is niet zo gevaarlijk als nucleaire energie wat miljoenen jaren lang giftig blijft. Het is ook niet zo lelijk als windmolens. Of tenminste dat is wat heel veel boeren zeggen. Hoe zo een mooi en slank iets lelijk kan zijn weet ik ook weer niet.

De Duitsers na apen

Als je wilt weten wat je het beste kan kopen kwa zonnepaneel kijk dan naar Duitsland. Dit land heeft flinke vooruitgang geboekt in verduurzaming van de maatschappij en dat zie je terug in hun zonnepanelen. Duitse kwaliteit is een stereotype voor een reden. Dat is niet om te zeggen dat je per se Duitse zonnepanelen moet kopen. Die dingen zijn waarschijnlijk super duur om te importeren en misschien weten Nederlandse zonnepaneel installateurs niet eens hoe je dat moet installeren. Dus kijk naar de Duitse zonnepanelen en hoe die gemaakt zijn en vind dan eentje die je van een Nederlands bedrijf kan kopen. Dan heb je het voordeel van hoge kwaliteit en dat voor een zacht prijsje. Daar wordt iedereen toch blij van? En de wereld wordt een mooiere plek.

Zonnepanelen specificaties

Oke, je hebt nu een algemeen beeld van zonnepanelen maar wat moet je dan nog meer weten? Iets wat voor veel mensen duidelijk zou moeten zijn is dat je de zonnepanelen richting het zuiden wilt richten. Op het noordelijk halfrond krijgt alles wat richting het zuiden gericht is de meeste zon. Dat komt door de stand van de zon en het draaien van de aarde. Oost en West geven minder licht maar de noordzijde is de allerergste zijde om te kiezen. De zon schijnt nooit op de noordzijde dus je zult dan zeer vaak halfschaduw krijgen. Als je op het zuidelijk halfrond zit moet je trouwens juist de zonnepanelen installeren aan de noordzijde. Dit is omdat in beide gevallen je naar de evenaar kijkt om de zon te kunnen zien. De evenaar is naar het zuiden als je op het noordelijk halfrond zit maar het is naar het noorden als je op het zuidelijk halfrond zit.

Een groenere wereld

Het is ook mooi dat dankzij zonnepanelen de wereld een klein beetje duurzamer wordt. Sommige mensen zullen zeggen dat het produceren van zonnepanelen gebeurt met niet-groene energie maar daar kun je vrij weinig aan doen. Als je dat argument blijft volgen wordt de planeet een niet bewoonbare planeet voor mensen in de nabije toekomst. Des te meer zonnepanelen we installeren des te meer groene energie we produceren. Zo kunnen we uiteindelijk nieuwe zonnepanelen installeren met groene energie en wordt de wereld een mooiere plek voor ons om in te wonen. Dat is toch de moeite waard? Als je daar niet in gelooft dan is er geen hoop voor jou.

Shares
Share This