Veel mensen denken niet direct aan raamdecoratie wanneer ze willen besparen op de energierekening. Zowel in de zomer als in de winter is het aantrekkelijk om goede raamdecoratie in huis te hebben zodat het de warmte of kou buiten houdt. Dit kan enorm schelen qua energiekosten. Zeker wanneer jouw huis voorzien is van grote raampartijen. Hieronder drie tips voor de aankoop van raamdecoratie!

1. Raamdecoratie moet niet alleen mooi zijn

Mensen hebben snel de neiging om voor een warme of romantische sfeer te gaan in de slaapkamer. Dat is niet zo raar, want je wilt natuurlijk dat je slaapkamer een sfeervolle plaats is. Shutters zijn een prachtige raamdecoratie, en een mooi licht vouwgordijn ook. Maar deze laten nog vrij veel licht door, wat vooral in de zomer niet altijd even prettig is! Je slaapt beter in een goed verduisterde slaapkamer. Zorg dat je goed verduisterende gordijnen kiest, of maak een mix: zoals shutters en daarnaast een gordijn.

verduisterde slaapkamer

2.Denk aan je ramen

Je hebt het zo goed bedacht: je hebt precies de raamdecoratie die je zocht en je hebt het goed gemonteerd. Maar wacht eens. Hoe moet je het raam nu kiepen? Vooral mensen draai-kiepramen weten de weg terug naar Inhuis Plaza te vinden, omdat ze daar net geen rekening mee hadden gehouden. Wanneer je alles bevestigt is je raam natuurlijk dicht, maar wanneer je open wilt doen? Precies, dan gaat het mis. Een klein gesprekje met de professionals van Inhuis Plaza kan dit soort problemen voorkomen, en een gesprekje kost niets.

3. Het foutief monteren van de raamdecoratie

Te vaak komen mensen naar Inhuis Plaza nadat ze zelf al hebben geprobeerd de raamdecoratie te monteren. Sommige raamdecoratie, zoals houten jaloezieën, is zwaar en moet goed bevestigd worden. Als je dit niet goed doet kun je het plafond en de jaloezieën beschadigen. Zonde! De vakmensen van Inhuis Plaza staan graag voor je klaar om een hand toe te steken en ervoor te zorgen dat alles vakkundig bevestigd wordt. Een goede montage zorgt ervoor dat nog jarenlang zult genieten van de door jouw zorgvuldig uitgezochte raamdecoratie in je slaapkamer. Als je een echte klusser bent kun je dat zelf, maar als je dat niet bent moet je ook niet bang zijn om dat toe te geven!