Iedereen wil natuurlijk minder te hoeven betalen voor het energieverbruik. Maar hoe bereik je dit precies? Wij geven je een aantal handige tips waarmee jij binnen korte tijd aanzienlijk minder hoeft te betalen voor stroom en gas.

Stap over van leverancier

Het overstappen van leverancier is de meest voor de hand liggende optie om minder geld uit te geven aan energie. Echter is het ook een optie waarmee je al snel veel geld kunt besparen op een zeer makkelijke manier.

Prijsvergelijkingswebsites helpen je om verschillende energieleverancier te vergelijken en zijn een geweldige manier om de meest interessante energieprijzen te vinden. Sommige vergelijkingswebsites hebben zelfs exclusieve kortingen zodat de kosten minimaal zijn.

Prijsvergelijkingswebsites

Houd je thermostaat in de gaten

Je thermostaat is een belangrijk onderdeel van het warmtecentrum van je huis. Maar wanneer heb je hier voor het laatst naar gekeken? Echter kan het je geld kosten wanneer je niet bewust bent van de temperatuur in huis. Zo zorgt iedere graad die je boven de 20 uitkomt al voor zo’n tien procent hogere energierekening. Door je verwarming lager te zetten bespaar je makkelijk op je energie. Het dragen van een trui kost bovendien niets.

Zorg er ook voor dat je een goed werkende thermostaat hebt. Oude thermostaten kunnen onnauwkeurig zijn waardoor je de temperatuur niet goed kunt regelen.

Ga efficiënter om met je vaatwasser en wasmachine

Misschien zet je jouw vaatwasser of wasmachine wel aan wanneer dit nodig is, terwijl de ruimte helemaal niet optimaal is gebruikt. Dit klinkt misschien als een kleine besparen maar kan op termijn veel geld opleveren. Zorg er dus voor dat je de vaatwasser volledig vollaadt en dat de wasmachine goed vol is met kleding. Zo hoef je de machines uiteindelijk minder te gebruiken waardoor de besparingen hoog op kunnen lopen.

Spendeer minder tijd onder de douche

Een warme douche is natuurlijk erg lekker, ook voor de nodige ontspanning. Maar hoeveel tijd spendeer je gemiddeld onder de douche? En zou dat niet te veel zijn als je eerlijk moet zijn? Wanneer je dertig minuten onder de douche staat verbruik je nu eenmaal veel water en gas. Verminder dit eens naar tien of vijftien minuten. In tien tot vijftien minuten kun je heel goed schoon zijn en bespaar je veel water en energie. Je rekening zal nooit meer hetzelfde zijn!

Isoleer je huis

Het goed isoleren van je huis is goud waard voor je rekeningen. Begin altijd bij het dak en de zolder. Een kwart van de warmte verlaat je huis namelijk via je zolder. Wanneer je dit goed isoleert bespaar je dus al fors. Zorg er daarnaast voor dat je muren en vloer goed geïsoleerd zijn. Je kunt spouwmuurisolatie laten zetten en isolatie onder de vloer plaatsen. Beide ingrepen kosten natuurlijk wel wat, maar verdienen zich na verloop van tijd altijd terug.

huis isoleren

Wanneer je minder geld uit wilt geven aan je energie, zijn er dus genoeg mogelijkheden om hierop te besparen. Kies altijd eerst voor de makkelijkste optie door energieprijzen van verschillende leveranciers te vergelijken. Ook zuinig leven is helemaal gratis en zorgt al snel voor de nodige besparing. Wanneer je het serieus wilt aanpassen kun je investeren in bepaalde aspecten van je huis zoals de isolatie en een goede thermostaat.