Twijfel je al tijden om de overstap naar zonnepanelen te maken? Wil je graag zelfvoorzienend zijn, maar maak je je zorgen om de enorme omvang van de investering die je gaat doen? Niet nodig! Wanneer je kiest voor zonnepanelen geniet je direct van een heel groot aantal voordelen. Niet alleen nu, maar zeker ook op de lange termijn. Nog steeds in twijfel? Wij geven je 4 goede redenen om nu over te gaan op de aanschaf van zonnepanelen.

1.    Geld besparen op de lange termijn

Bij de aanschaf van zonnepanelen kijken de meeste mensen op tegen de kosten die hierbij komen kijken. Bedenk echter wel dat deze kosten slechts voor de korte termijn zijn. Door gebruik te maken van zonne-energie, leef je eigenlijk op ‘gratis’ energie. Dit betekent dat je energiekosten stukken lager wordt. De investering is dan ook al in circa 8 tot 10 jaar terugverdiend. En aangezien zonnepanelen gemiddeld zo’n 15 jaar lang mee zullen gaan, betekent dit dat je nog heel wat jaren van gratis zonne-energie kunt genieten. Zo hou je geld over voor leuke dingen, om te sparen of om jezelf eindelijk eens te verwennen met die gewilde burkely tas. Het aanschaffen van zonnepanelen is dan ook zeker de investering waard.

2.    Waardevermeerdering van het huis

Je weet natuurlijk nooit zeker hoe de toekomst eruit ziet. Wellicht ben je over 10 jaar wel slecht ter been of is er zoveel gezinsuitbreiding geweest dat je hier simpelweg niet meer kunt blijven wonen. Het zou dan zonde zijn als je net de investering terug hebt verdiend en hier vervolgens niet verder van kunt profiteren. Gelukkig hebben we ook dan goed nieuws voor je, want zonnepanelen leveren over het algemeen een flinke waardevermeerdering van het huis op. Je geniet van een hoger energielabel waardoor het huis makkelijker te verkopen is én deze kan ook nog eens tegen een hogere prijs verkocht worden. Zo profiteer je alsnog van deze investering.

waardevermeerdering huis

3.    Goed voor het milieu

Naast bedrijven willen ook steeds meer consumenten hun ecologische voetafdruk aanpassen. We zijn het er steeds meer over eens dat ons gedrag van grote invloed is op de eigen toekomst. Niet alleen op onze toekomst, maar ook op de generaties die zullen volgen. Daarom is het niet zo vreemd dat we ook meer aan het milieu willen en durven te denken. Zonne-energie is een duurzame vorm van energie. Er worden geen fossiele grondstoffen bij uitgeput. De zon is gratis en voor iedereen. Waarom zou je hier dan geen gebruik van willen maken? De term ‘groene energie’ is bij iedereen bekend. Door zonnepanelen te installeren, lever je jouw eigen groene energie.

4.    Subsidie

In sommige gemeentes worden er nog subsidies geschonken aan mensen die voor zonnepanelen kiezen. En dat is goed nieuws, want dat betekent dat de terugverdientijd ook direct een stuk minder lang zal worden. Zo profiteer je langer van de fiscale voordelen van zonnepanelen en is de investering ook gemakkelijker te voldoen. Vraag na in jouw gemeente of een subsidie mogelijk is om van dit grote voordeel te profiteren.

Shares
Share This