Zonnepanelen zijn steeds vaker te zien in Nederland. In vrijwel iedere wijk zie je wel een aantal panelen op de daken pronken. En naar verwachting wordt dit aantal de komende jaren alleen nog maar meer. Steeds meer mensen kiezen ervoor om (gedeeltelijk) zelfvoorzienend te leven. Zelf energie opwekken middels zonne-energie past bij onze samenleving. We willen massaal verduurzamen. Geen gebruik meer maken van al uitgeputte grondstoffen en ons steentje bijdragen aan het milieu. Toch is de keuze voor zonnepanelen niet zo eenvoudig gemaakt. Naast de talloze voordelen moeten we namelijk ook toegeven dat hier een aardig prijskaartje aan hangt. Maar waarom kiezen dan toch zoveel mensen voor zonnepanelen? Vanwaar die populariteit? In dit artikel geven we 3 redenen om zonnepanelen aan te schaffen.

1.      Financiële voordelen

Toegegeven, zonnepanelen zijn natuurlijk niet goedkoop. Toch betekent dit niet dat zonnepanelen geen financiële voordelen hebben. Integendeel zelfs. Op de lange termijn kan je hier juist enorm profijt van hebben. Vanaf het moment dat de zonnepanelen geïnstalleerd zijn zal het financiële voordeel al duidelijk worden. Je bespaart duidelijk enorm veel geld op je energiekosten doordat je minder energie afneemt van de energieleverancier. Je wekt (grotendeels) alles zelf op. Deze zullen natuurlijk nooit geheel naar nul dalen. In de winter gebruik je nu eenmaal meer en zal je tevens minder energie opwekken. Maar toch bespaar je gemiddeld al minimaal € 500,- per jaar. Hiermee verdien je de zonnepanelen binnen enkele jaren al terug. Vervolgens hou je geld over om van te sparen, je interieur eens om te gooien, eindelijk de muren met Sikkens Alpha Rezisto Mat te verven of simpelweg een mooie vakantie te boeken.

Wist je dat verven met Sikkens Alpha Rezisto Mat tevens een duurzame werking heeft op je muren? Deze kwaliteitsverf beschikt over een zeer lange levensduur, waardoor je niet alleen van een financieel voordeel van de zonnepanelen profiteert. Maar op de lange termijn ook nog eens minder vaak hoeft te verven. Dit is opnieuw een manier om je huis eenvoudig te verduurzamen.

Naast de financiële voordelen waar je direct van profiteert zijn er ook voordelen die in de toekomst wellicht van belang zijn. Zo stijgt de waarde van je huis aanzienlijk wanneer je deze met zonnepanelen verrijkt. Het is al enkele jaren verplicht om een energielabel te vermelden bij de aankoop van een huis. Door het gebruik van zonnepanelen wordt het energielabel veel gunstiger, waardoor je meer voor de woning kunt vragen als je deze te koop zet.

Den Helder maakt lenen mogelijk om woning te verduurzamen.v1

2.      Draag je steentje bij aan het verduurzamen van Nederland

We zijn ons steeds meer bewust van de gevolgen van ons gedrag. Voorheen was Nederland echt een consumptiemaatschappij. We kochten alles, zonder na te denken over de gevolgen. Inmiddels weten we gelukkig wel beter. Het is belangrijk om zuinig met onze grondstoffen om te gaan. Als we op dezelfde voet zouden doorgaan, betekent dit dat grondstoffen te ver uitgeput worden en ons milieu zal verslechteren. Zonnepanelen zijn bij uitstek geschikt om je steentje bij te dragen aan het verduurzamen van ons land. Dit is dan ook voor de meeste mensen de voornaamste reden om op zonnepanelen over te stappen.

3.      Minder afhankelijk van energieleveranciers

Het is niet altijd een fijne gedachte dat we volkomen afhankelijk zijn van energieleveranciers om in een warm en comfortabel huis te kunnen leven. Daarom kan het prettig zijn om een alternatief te hebben. Wanneer je zelf je energie opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de prijsfluctuaties waar je regelmatig mee te maken krijgt. Als je zelf je energie opwekt, blijft de prijs gelijk.

Shares
Share This