Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen zijn lelijk

Er zijn mensen die zeggen zonnepanelen zijn lelijk. En dat zijn we voor een klein deel met hun eens. De meest gebruikte zonnepanelen zijn de zogenaamde poly-kristallijn panelen met blauwe cellen en een aluminium rand er omheen. Wij zijn het eens dat dit niet het mooiste paneel is. Maar het wordt al heel anders als de cellen en de lijst zwart zijn, met een mooi zwart kader er omheen.

zonnepanelen zijn lelijk zwart

Zonnepanelen zijn niet lelijk maar gewoon mooi

Dan zijn er nog steeds mensen die zeggen zonnepanelen zijn lelijk.  Maar je kan ook de vraag stellen: “Wat is er mooi aan een dakpan?” Een dakpan is ooit bedacht vanuit een aantal beperkte voorwaarden. De eerste pannen werden door de Romeinen gemaakt en het was natuurlijk heel moeilijk een grote pan te maken van klei en deze vervolgens te bakken. Daarom hebben wij nu eeuwen later bijna dezelfde pannen op ons dak liggen. En dat terwijl wij nu natuurlijk dakpannen kunnen maken van nieuwere materialen zoals plastic, metaal en glas. Maar waarom doen we dat niet of bijna niet: Juist! Omdat we er aan gewend zijn.Het is dus slechts een kwestie van wennen. Een zonnepaneel is niet lelijk. Een mens vind het van nature lelijk. In landen als Duitsland en België zien we dit ook totdat de overbuurman panelen op zijn dak legt en uitgerekend jij er tegenaan kijkt. Na een aantal maanden denk je niet meer van: o die zijn lelijk. Nee dan denk je hij heeft het slim gedaan en ik kijk er tegenaan en op mijn eigen huis zie ik ze eigenlijk niet. Dus toch maar zonnnepanelen. Maar dan wel net iets mooier dan van de overbuurman.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Een dak met zonnepanelen integratie is zeker niet lelijk

Het is natuurlijk ook mogelijk zonne-energie in het dak of de gevel te integreren. Dit ziet er erg mooi uit. Of beter gezegd: je ziet er niets van. Gebouw geïntegreerde zonne-energie (ook wel Indak genoemd) staat erg in de belangstelling en zal absoluut een deel van de markt gaan vertegenwoordigen.

Zonnepanelen zwart

Zwarte panelen worden gemaakt van zwarte (of bijna zwarte) cellen, een zwarte achterkant en een zwart aluminium frame. In combinatie met een zwart montagesysteem geeft dit een mooie homogene uitstraling.

Tot slot als u zegt zonnepanelen zijn lelijk dan willen wij u het tegendeel graag bewijzen.

Shares
Share This