Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Wat is zonne-energie?

Zonne-energie is de energie van de zon. De zon is een uiterst krachtige energie bron welke zelfs op een afstand van 150 miljoen km in staat is de aarde te verwarmen en te voorzien van licht en energie. Het is de bron van alle energie voor flora en fauna op aarde. Het is dus aan ons om deze energie op te vangen en om te zetten in bruikbare energie zoals elektra. Zonne-energie kunt u opdelen in zon thermische energie en Photovoltaïsche energie (PV) oftewel zonnepanelen.

wat is zonne energie

Wat is Thermische Zonne-energie

Thermische energie kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een zonneboiler of Solar heat pipe collector om warmte te genereren voor tapwater of CV verwarming. Een zonneboiler systeem kan bijdragen tot een flinke gas besparing en gaat ook nog eens jaren mee. De meest gebruikte zonne collectoren zijn vlakke plaat collectoren of vacuum heatpipe collectors.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Photovoltaïsche energie

PV of zonne-energie is niet meer weg te denken in Nederland. Steeds vaker zie je ze op de daken liggen bij zowel particuliere woningen als bedrijven en agrariërs. Het moge duidelijk zijn dat we met PV panelen stroom opwekken.

De vraag over wat is zonne-energie kan nog worden uitgebreid met mega grote installatie zoals CSP concentratet solar power dit zijn enorme grote installaties welke zoveel energie produceren dat er hele steden van profiteren.

Zonnepanelen worden gebruikt op huizen en bedrijfsgebouwen maar ook voor campers en boten of autonome afgelegen gebieden.

Tot slot een oppervlakte zo groot als Schiphol bedekt met zonnepanelen is goed voor alle energie van Nederland en een oppervlakte zo groot als Frankrijk is goed voor alle energie van de wereld.

Shares
Share This