Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Wat doen zonnepanelen?

De toepassingen van zonnepanelen zijn legio. Zo worden ze al jaren in de ruimtevaart gebruikt om de energie te verzorgen voor satellieten en ruimtestations. Maar ook op aarde kunnen we het werkelijk overal voor gebruiken. Enorm veel mensen op aarde hebben bijvoorbeeld geen aansluiting op het elektriciteitsnet. Deze mensen zijn daardoor vaak afhankelijk van dieselgeneratoren. Zonne-energie is hier een fantastische toepassing voor. Dicht bij huis kunnen we zonne-energie gebruiken om ons te voorzien van elektriciteit. De meest huizen hebben voldoende dak om alle elektra op te wekken die we nodig hebben.

Wat doen zonnepanelen
Ook wordt zonne-energie vaak gebruikt op plekken waar geen elektriciteit aanwezig is. Zo staan er duizenden kleine zonnepaneeltjes langs de Nederlandse wegen die zorgen voor de energie van verkeer tellers. Let maar eens op langs de weg. In de toekomst zullen de mogelijkheden alleen nog maar groter worden. Zo rijden er nu al auto’s rond die volledig op zonne-energie rijden en er is zelfs al een vliegtuig die op zonne-energie vliegt.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Wat doen zonnepanelen thermisch?

Zonne-energie is een oneindige energiebron. En we kunnen vandaag al heel wat met die energie doen in onze woning. Met thermische zonnepanelen produceren we warm water en met fotovoltaïsche zonnepanelen maken we elektriciteit. Maar ook de elektrische auto opladen of het zwembad verwarmen is mogelijk met zonne-energie.

Mogelijkheden zonne-energie

Met fotovoltaïsche zonnepanelen zet je zonne-energie om in elektriciteit. Heb je een elektrische wagen of ben je van plan er eentje te kopen, weet dan dat deze tijdig moet bijgetankt worden. Zo’n oplaadbeurt kun je perfect koppelen aan zonne-energie. Bij te veel stroomproductie door zonnepanelen kun je dat ‘overschot’ gebruiken om de batterij te laden. De enige vereiste in huis is een aangepast stopcontact of een snellader.

Shares
Share This