Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Techniek zonnepanelen

Hoe zit het met de techniek van zonnepanelen? U heeft niet voldoende aan een zonnepaneel om de elektriciteit voor de woning op te wekken. Er zijn bijvoorbeeld ook een omvormer en elektriciteitskabels nodig. Als het over een compleet systeem gaat, dan praat men over een PV-systeem. De afkorting PV staat voor PhotoVoltaic. Het gaat dan over de omzetting van licht naar elektrische spanning. Het kan zijn dat u door alle zonnepanelen meer elektriciteit op gaat wekken dan dat u op dat moment verbruikt. Als daar sprake van is, dan wordt de elektriciteit terug geleverd aan het net. Dit moet gemeten kunnen worden en met u verrekend kunnen worden en daarom moet de elektriciteitsmeter een draaischijfmeter of een digitale meter met vier telwerken bevatten. U kunt dus in korte tijd geld terug verdienen, maar let er goed op dat alles goed is geregeld

 

opbrengst zonnepanelen per dag

Onderhoud en vermogen

Zonnepanelen hebben nauwelijks onderhoud nodig. Als u deze eens per jaar schoonmaakt en laat controleren dan is dat voldoende. Er moet gekeken worden of dat alle onderdelen nog goed werken en goed vastzitten. Het kan ook zijn dat u een moderner systeem heeft, dat zelf aangeeft wanneer de panelen niet goed meer functioneren. Naast onderhoud is het vermogen van de zonnepanelen van belang. Het maximale vermogen wordt in Wp uitgedrukt. Hoeveel u daadwerkelijk verbruikt is iedere keer anders, want de hoeveelheid zonlicht verandert continu.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Maximale productie

De productie van de zonnepanelen wordt door de meeste mensen graag bijgehouden. U kunt hierdoor precies zien wat u terugverdient per maand/of per jaar. Door dit een jaar lang bij te houden, weet u ook snel binnen hoeveel tijd u uw zonnepanelen investering terug kunt verdienen. Het kan zijn dat er een moment is waarop u weinig elektriciteit gebruikt. Voor het zonnesysteem kan dat betekenen dat er dan sprake is van een overschot aan elektriciteit. Dan wordt de stroom terug geleverd aan het elektriciteitsnet.

invloed op zonnepanelen opbrengsten

Techniek zonnepanelen installatie tips

Als u de keuze heeft gemaakt om de zonnepanelen zelf te installeren, dan zijn er nog een paar tips die u kunt gebruiken:

  • U kunt de hoogste rendement bereiken met de zonnepanelen wanneer de hellingshoek 36 graden is en waarbij de panelen gericht zijn op het zuiden.
  • Het beste kunt u kiezen voor een dakoppervlakte zonder obstakels en zonder schaduw.
  • De omvormer kunt u het beste dichtbij de panelen plaatsen (hierdoor kunt u de opbrengstverliezen beperken).
  • Er moet voldoende ventilatieruimte zijn onder de panelen en rondom de omvormer. Hij moet zijn warmte namelijk wel kwijt kunnen. Als de temperatuur te hoog is, dan zorgt dat voor een lagere opbrengst van de elektriciteit.
Shares
Share This