Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Een betrouwbare verbinding met solarkabel en stekkers

De solarkabel en stekkers die gebruikt worden om de energie van de zonnepanelen naar de omvormer te brengen zijn speciale kabels, ontworpen voor zonne-energie. Deze zijn ontworpen op het buiten klimaat welke geschikt zijn voor uiteenlopend temperaturen en tevens UV bestendig zijn. Ze zijn zo gemaakt dat ze erg lang buiten kunnen liggen zonder aangetast te worden. De connectoren die de panelen en de omvormer aan elkaar verbinden zijn ook gemaakt voor de extreme omstandigheden en moet 100% waterdicht zijn. Er zijn verschillende merken en ook veel imitatie. Als u zekerheid wilt kiest u voor originele MC4 connectoren van Multi contact.

solarkabel en stekkers
Voor de installatie moet de doorsnee van de kabel goed berekend worden. De kabel geeft verliezen en die moeten beperkt worden. Door de juiste doorsnede te berekenen moet het verlies beperkt worden tot maximaal 1% maar het liefst natuurlijk minder In de meeste gevallen voldoet een standaard 4mm² (4 kwadraat) kabel. Met name bij kleine systemen of met hele lange kabelafstanden kunnen dikkere kabels nodig zijn. Ook de 6mm² is een veel gebruikte kabel voor middel grote tot grote systemen. Solarkabel en stekkers zijn te gebruiken bij alle merken zonnepanelen en omvormers.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Veiligheid solarkabel en stekkers

Bij het aansluiten van zonnepanelen moet men rekening houden met hoge voltages op de solarkabel en stekkers. Het betreft hier een DC voltage welke zomaar 600V tot 1000V kan zijn. Deze stroom is erg gevaarlijk en niet te vergelijken met een normale wissel spanning van 230V. Soms komt het voor dat stekkers los gehaald moeten worden om welke reden dan ook. Voor u dit doet lees aandachtig de handleiding van uw omvormer door. Er kunnen namelijk bij het niet juist handelen levens gevaarlijke vlambogen ontstaan.

Meterkastaansluiting

De omvormer moet direct op een eigen groep in de meterkast aangesloten worden. De aansluiting moet uiteraard voldoen aan de algemeen eisen zoals de NEN 1010. Denk er ook bij na dat het aansluiten op een hele oude groepenkast niet altijd wenselijk is. Voldoet uw meterkast wel of is het tijd voor een nieuwe. De groep van de omvormer kan altijd in een aparte groepenkast.

Shares
Share This