Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Wat kosten zonnepanelen m2

Zodra u hebt besloten om over te stappen op het plaatsen van zonnepanelen voor de aanlevering van duurzame energie, springt uiteraard gelijk het financiële plaatje in beeld. Gelukkig is de prijs voor zonnepanelen gunstiger dan ooit, aangezien de aanschaf hiervan in opmars is. Steeds meer mensen besluiten te kiezen voor deze milieuvriendelijke, onafhankelijke methode van duurzame energievoorziening. Er zijn ook tal van aanmoedigende voordelen die het financieel dragelijk maken, dus het loont zeker om u hier gedegen in te laten adviseren.

 

wat kosten zonnepanelen m2

Invloeden op de prijs van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen hangen helemaal af van het type zonnepaneel dat u nodig hebt. Niet elk dakoppervlak leent zich even goed voor het plaatsen van zonnepanelen, dus hierdoor treedt zeker verschil op in het type zonnepaneel en de hoeveelheid panelen die u mogelijk nodig zult hebben. Om de elektriciteit ook bruikbaar te maken voor elektrische apparaten in uw woning, dient u bovendien te kijken welk type schakeling en omvormer nodig is om de zonnepanelen in optimale vorm te laten werken. Niet elk type omvormer past bij eenzelfde soort schakeling. Zo zijn er tal van bijkomstige onderdelen waaraan gedacht moet worden, aangezien deze onderdeel zijn van uw toekomstige zonnesysteem.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

De aanschafsprijs van zonnepanelen

‘Kosten zonnepanelen m2’ kan een benaming zijn op een spanbord om u naar de juiste standplaats te brengen voor meer advies over de daadwerkelijke kosten die u per m2 aan zonnepanelen kwijt bent. Zo krijgt u een algemeen idee over wat een losse zonnepaneel kost. Uiteraard betaalt u al snel minder bij aanschaf van meerdere zonnepanelen.  De oorspronkelijke prijs voor een enkel zonnepaneel kan dan tot zelfs wel met 30% dalen. Uiteraard verschilt de aanschafsprijs afhankelijk van het type of merk zonnepaneel dat de voorkeur krijgt. Zo verschillen de prijzen per m2 van € 129 m2 tot wel € 2014 m2.

De overheid ondersteunt de aanschaf van zonnepanelen

Een bijkomstig voordeel van het aanschaffen van zonnepanelen, wat een gunstige invloed uitvoert op de aanschafsprijs is dat het wordt ondersteund vanuit de overheid. U kunt de BTW van 21% op de aanschafsprijs, het materiaal en de installatiekosten namelijk terug vragen. Dit kan net die extra aanmoediging zijn om er helemaal voor te gaan. U moet wel gewoon BTW betalen over de opgewekte stroom, al is dit een laag bedrag en ook dit kunt u mogelijk gewoon declareren via de kleineondernemersregeling. Zo behaalt u nog meer financieel voordeel.

overheid ondersteunt zonnepanelen

Een vergoeding voor overschot aan energie

Naast de aantrekkelijke voordelen die vanuit de belasting worden geboden op de aanschaf van zonnepanelen, is het ook prettig om te weten dat u geldt terugkrijgt van uw energieleverancier, wanneer u een overschot aan opgewekte energie aan hen levert. In plaats van dat u betaalt voor energie die zij aan u leveren, ontvangt u een vergoeding omdat u nu hun van energie voorziet. Dit heet salderen en hiermee kunt u uw rendement verder ophogen.

Goede service en begeleiding loont

Een goede investering vraagt aandacht voor zaken als merkerkenning, garantie bij installatie, de kwaliteit van het product en het vermogen dat het opwekt. Hiermee voorkomt u dat u teveel betaalt.

Shares
Share This