Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Het PID fenoneem

Wat is PID? PID is een degradatie proces dat plaatsvindt in PV-systemen. Bij de elektrisch geleidende onderdelen zijn op verschillende elektrische potentialen, en een potentiaalverschil opgebouwd tussen de componenten. Het fenomeen werd beschreven door Richard Swanson in 2005.

Het PID fenomeen

Een onderdeel van een zonnepaneel is de zonnecel, en bijkomende combinatie van glas en PV module frame. De kristallijne zonnecellen moeten elektrisch geïsoleerd zijn van de omgeving (frame, glas voor- en achterkant) van het inkapselende materiaal (meestal EVA en de achterlaag folie). In Europa kan dit potentieel oplopen tot wel 1000 V, afhankelijk van de installatie.

Een gemiddeld zonnepanelen systeem heeft al snel 600 tot 1000 V systeem voltage. Dit creëert lekstromen echter zeer zwak. Door vocht en verontreinigingen, wordt een geleidende laag vervaardigd op de voorzijde van het glas. Hierdoor kan een potentieel ontstaan tussen het glas en de zonnecel, waardoor een kleine stroom natrium (Na + ) ionen verplaatsen van het glas naar de cel. Aan de voorzijde van de zonnecel, die natriumionen maken een opeenstapeling van positieve ladingen, die vervolgens leiden tot kortsluiting in de zonnecel.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

PID Test zonnepanelen maken het verschil

PID test zonnepanelen, kunnen veel verschil maken gezien de levensduur welke zonnepanelen u moeten halen. In warme en vochtige gebieden zijn PV-panelen vaak blootgesteld aan omstandigheden die het PID-proces bevorderen. Verontreinigingen zoals stof of zouten versnellen het effect. Zonder vocht en vuil is er weinig kans op PID omstandigheden.

Shares
Share This