Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje   Afhankelijk en objectief

 

Groen-vinkje   Snel en gemakkelijk

 

Groen-vinkje   Bespaar tot 40%  

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

aantal zonnepanelen klanten

251 klanten

Aantal besparingen zonnepanelen

€10.000 besparingen

Aantal bedrijven die mee doen

30 + bedrijven

Zonnepanelen Bussum 

De gemeente Bussum heeft veel huizen met daken die zich uitermate lenen voor het plaatsen van zonnepanelen. Steeds meer inwoners van Bussum stappen dan ook over op deze duurzame vorm van energiewinning. Ondanks dat de investering hoog mag lijken, behaalt u er uiteindelijk een fikse besparing mee. U wekt namelijk voor een groot deel volledig zelfstandig uw eigen energie op en hoeft daarom geen energie meer te vragen vanuit het reguliere energienetwerk. Waar daar nog gebruikt wordt gemaakt van fossiele brandstoffen, die een inbreuk maken op het milieu, halen zonnepanelen de energie uit het zonlicht wat elke dag voorradig is. Het is belangrijk te begrijpen hoe zonnepanelen werken, zodat u weet hoe u hiermee zoveel mogelijk kunt voorzien in uw eigen energiebehoefte.

Zonnepanelen Bussum

Energie opwekken uit zonlicht

Zoals vermeld halen zonnepanelen de energie uit het zonlicht dat hierop schijnt. Hoe meer krachtige zonuren de zonnepanelen kunnen vangen, des te meer energie eruit kan worden opgewekt. Zonnepanelen bestaan uit verschillende lagen, waartussen stroom gaat lopen zodra er zonlicht op schijnt. Deze stroom wordt door omvormers omgezet in bruikbare energie, die u gelijk voor uw eigen woning kunt gebruiken. Het spreekt voor zich dat zonnepanelen die veel zonlicht vangen, meer opbrengen dan zonnepanelen die meer in schaduw staan geplaatst. Echter wanneer er te veel zonlicht op valt en de zonnepanelen te warm worden, kan dit ook een nadelig effect hebben op de uiteindelijke opbrengst. U dient daarom ook voor voldoende verkoeling te zorgen, zodat de zonnepanelen niet te warm worden. 

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes in Bussum

Laat ons u helpen met het zoeken naar zonnepanelen.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Schuin dak of plat dak

Evenals de ligging van het dak, gericht op het noorden of zuiden, is het belangrijk te bepalen of de zonnepanelen op een schuin of plat dak geplaatst zullen worden. Ook dit heeft een uitwerking op het functioneren van de zonnepanelen. Bij een schuin dak vangen de zonnepanelen al vanzelf meer zonlicht. Bij een plat dak, echter, zullen de zonnepanelen onder een bepaalde hellingshoek geplaatst moeten worden. Dit kunt u doen op zo’n manier dat alle zonnepanelen naar één kant staan, echter kunt u dan minder zonnepanelen achter elkaar plaatsen. De zonnepanelen zullen ook dan namelijk zelf een schaduw werpen op de zonnepanelen die erachter staan en dit is nadelig voor de opbrengst. Ideaal zou dan een oost/west ligging zijn, waarbij de zonnepanelen afwisselend tegen elkaar worden geplaatst. Zo voorkomt u schaduwvorming en kunt u alsnog meerdere zonnepanelen plaatsen.

Zonnepanelen schuin dak

Bijbehorende onderdelen

Met alleen zonnepanelen bent u er nog niet. U zult ook andere onderdelen nodig hebben die het functioneren van zonnepanelen helpen optimaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede omvormer die de stroom omzet in bruikbare energie en schakelingen die de stroom helpen vervoeren. Welke u nodig zult hebben, hangt helemaal af van de specifieke omstandigheden waarin de zonnepanelen zullen worden geplaatst.

Bijbehorden onderdelen zonnepanelen

Vraag een offerte aan

Door een offerte aan te vragen bij uw zonnepanelen Bussum leverancier weet u precies waar u allemaal rekening mee moet houden en wat de kosten zijn voor elk mogelijk scenario. Zo vindt u vanzelf de juiste zonnepanelen die voor u het hoogste rendement gaan opleveren.

Vraag nu gratis & vrijblijvend offertes in Bussum

Laat ons u helpen met het zoeken naar zonnepanelen.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Ik wilde graag zonnepanelen kopen. maar ik wist niet waar en hoe. 123zonnepanelen-vergelijken.nl heeft mij goed geholpen. Ik heb nu goede zonnepanelen voor een mooie prijs.
Marij Rinck

Eigenaar, Beter voor je lijf

Shares
Share This