Zonnepanelen vergelijken

Groen vinkje Vrijblijvend en gratis

Groen vinkje Afhankelijk en objectief

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40%!

 

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Zonnepanelen kopen?

Vergelijk zonnepanelen-bedrijven en bespaar tot 40% op de aanschaf van zonnepanelen!

Waarom vergelijken?

Groen vinkje Gratis en vrijblijvend

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40 %

Groen vinkje Betrouwbare specialisten

zonnepanelen subsidie zakelijk 2017

Er zijn verschillende ‘zonnepanelen subsidie zakelijk’ voor bedrijven die zonnepanelen kopen. Meestal gaat het om een extra fiscale aftrek op bijvoorbeeld de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting. Dit betekent dat de onderneming wel winst moet maken of inkomen moet hebben. Indien de onderneming verlies draait, dan zijn de subsidies op zonnepanelen zakelijk 2017 minder interessant. De hoogte van de zonnepanelen subsidie is afhankelijk van de belastingdruk én of u verlies mag verrekenen in de toekomst. Als u particulier bent en op zoek naar subsidies voor zonnepanelen, kunt u kijken bij “Subsidies zonnepanelen particulier 2017“.

zonnepanelen subsidie

Uw terugverdientijd

Ondanks het feit dat zonnepanelen duurzaam energie opleveren en dit goed is voor uw MVO, wilt u ook weten wat de gemiddelde terugverdientijd is op het kopen van zonnepanelen. De terugverdientijd is afhankelijk van uw verbruik, want uw verbruik bepaalt in welke tariefgroep u valt. In onderstaande tabel is te zien wat de geschatte terugverdientijd is op uw investering.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu offertes aan bij zonnepanelen specialisten!

Subsidie zonnepanelen zakelijk 2017

Bij zonnepanelen subsidie zakelijk gaat het om de de volgende regelingen:

Daken met asbest met zonnepanelen vervangen (MIA en VAMIL)

Heeft u een dak met asbest er op en wilt u dit vervangen met zonnepanelen? Dan bestaan hier ook ‘zakelijke subsidies zonnepanelen 2017’ voor, namelijk de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) De fiscale aftrek van MIA bedraagt  36%, de VAMIIL bedraagt zelfs 75%. Indien u gebruik wilt maken van MIA en VAMIl, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn te vinden bij  “MIA/VAMIL-voorwaarden” van de belastingdienst.

asbest-dak-zonnepanelen

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Als u zonnepanelen zakelijk wilt kopen, komt u in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA). De fiscale aftrek is sinds 1-1-2016 verhoogd van 41,5% naar 58%. Een bedrijf met een rechtsvorm BV kan tussen de 11,6% tot 14,5% van de totale investering aan vennootschapsbelasting besparen. Andere bedrijven die een maatschap, VOF of een eenmanszaak zijn kunnen tot wel 30% besparen. Er is wel een voorwaarde om aan deze ‘zakelijke zonnepanelen subsidie’ te voldoen, namelijk een minimale capaciteit van 25 KW (dit is ongeveer 100 zonnepanelen). Als u meer dan 25 KW (dus meer dan ongeveer 100 zonnepanelen) capaciteit hebt, dan wordt dit bedrag van de EIA gemaximaliseerd tot 1.200 euro per KW die bovenop de 25 KW komen. Dus als u bijvoorbeeld 30 KW produceert, krijgt u 5 maal 1.200 euro, wat neerkomt op 6.000 euro aftrek.

Bij De EIA is er een koppeling met asbestverwijdering mogelijk. Door deze koppeling is er een vrije afschrijving tot 75% op de zonnepanelen mogelijk. De voorwaarde hiervoor is wel dat de asbestverwijdering en plaatsing van de gekochte zonnepanelen binnen 3 maanden wordt uitgevoerd. De zonnepanelen hoeven niet perse op hetzelfde dak te staan, maar moeten wel op dezelfde WOZ-beschikking vermeld staan. Een ander voorwaarde is dat de kostenpost voor het verwijderen van de asbest minimaal 2.500 euro moet zijn.

Kleinschaligheidsaftrek (KIA)

Bij het kopen van zonnepanelen kan bedrijven gebruik maken van de kleinschaligheidsaftrek (KAI). In bijstaande tabel is te zien wat de hoogte van de fiscale aftrek kan zijn bij een investering.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

SDE+ subsidie met zonnepanelen

Non-profit instellingen en bedrijven kunnen gebruik maken van de SDE+ subsidie. De SDE+subsidie wordt jaarlijks uitgekeerd en is in feitelijk het verschil tussen de meerprijs van zonnestroom en de grijze stroom.

Zonnepanelen bedrijf

SDE+ subsidie zakelijk zonnepanelen voor grote projecten

De SDE+ subsidie zonnepanelen is alleen van toepassing voor installaties die vanaf 15 KW zijn. (circa 60 zonnepanelen). Een andere voorwaarde voor deze subsidie is dat de installatie aangesloten dient te zijn op een zogenaamde grootverbruik-aansluiting. Dit houdt in dat er in de meterkast voorzieningen moeten zijn voor meer dan 30 x 80 Ampère.

Vergunning grote projecten

Bij grote projecten moet er gekeken worden of er een vergunning nodig is voor het plaatsen van zonnepanelen. Indien de zonnepanelen niet op het dak geplaatst worden maar bijvoorbeeld op een veld, dient er een omgevingsvergunning aangevraagd te worden. Voor zonnepanelen op het dak is het meestal niet nodig. Dit kan men navragen bij www.omgevingsloket.nl

Wat is de hoogte van de SDE+ subsidie zakelijk?

‘SDE+ subsidie zonnepanelen zakelijk 2017’ geeft jaarlijks een vooraf bepaald bedrag uit. Uw bijdrage is afhankelijk van het opvolgende kalenderjaar van het productieproces. Hierbij wordt de hoogte van de ‘SDE+ subsidie zonnepanelen zakelijk 2017′ bijgesteld, omdat na een jaar bekend is hoeveel KwH er opgewekt is.

Dus de SDE+ subsidie gaat uit van een bedrag per KwH, wat gecorrigeerd wordt met een bedrag dat gelijk staat aan het verschil tussen de groene en grijze stroom.

Het basisbedrag en het correctiebedrag worden vastgesteld op het moment dat de aanvraag wordt ingediend. Het wordt gebaseerd op het gemiddelde van de investering, exploitatiekosten en een redelijke winstmarge wat wordt gedeeld door de hoeveelheid verwachte energie.

Hoogte-subsidie-zonnepanelen

Het aanvragen van SDE+ subsidie zonnepanelen zakelijk

Als u ‘SDE+ zonnepanelen subsidie zakelijk’ wilt aanvragen, moet u dit doen via het  eLoket van de rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daarnaast kunt u advies krijgen van onze aangesloten zonnepaneelbedrijven. Laat u gegevens hier achter en u krijgt een adviesgesprek!

Zonnepanelen kopen?

Vergelijk zonnepanelen-bedrijven en bespaar tot 40% op de aanschaf van zonnepanelen!

Waarom vergelijken?

Groen vinkje Gratis en vrijblijvend

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40 %

Groen vinkje Betrouwbare specialisten

Shares
Share This