Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Subsidie zonnepanelen 2020

Wilt u zonnepanelen kopen en subsidie zonnepanelen ontvangen in 2020? Er zijn verschillende mogelijkheden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ‘subsidies zonnepanelen 2020 voor particulieren’  en ‘subsidies zonnepanelen 2020 voor bedrijven’.

subsidie zonnepanelen 2017 particulier

Subsidie zonnepanelen particulier 2020

Hieronder staan alle subsidiemogelijkheden voor particulieren.

BTW teruggave zonnepanelen

Sinds 1 maart 2013 was er een verlaagde BTW-regeling op de arbeidskosten. Het ging om een tijdelijke maatregel. Deze maatregel is niet meer van toepassing. Maar nu is er voor particulieren iets veel interessanters.  Hierbij gaat het over teruggave van de BTW op de gehele installatie, dus het materiaal en de installatie.

Iedereen met een zonnestroom installatie wordt gezien als een leverancier van energie: dus u bent een ondernemer die een belastingformulier moet invullen en een BTW nummer krijgt. Zonnepaneel installateurs helpen u met deze BTW teruggave. Omdat de BTW per jaar minder is dan € 1345,- krijgt iedereen weer vrijstelling van administratieplicht. De BTW teruggave zonnepanelen is interessanter dan de subsidie zonnepanelen die in 2013 actief was.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Subsidies zonnepanelen 2020 vanuit provincies en gemeentes

Er zijn subsidie zonnepanelen mogelijk vanuit de provincie en de gemeentes bij het kopen van zonnepanelen in 2020. De regelingen zijn verschillend. Bij sommige provincies en gemeentes zijn er mogelijkheden voor een financiering met een zeer lage rente of u krijgt een  bijdrage tot 500,-. Ook zijn er rentekortingen mogelijk indien u de energielabel van uw woning verbetert. Als er asbest op uw dak zit en dit wordt verwijderd in combinatie met zonnepanelen, zijn er verschillende subsidies mogelijk. Om te weten welke subsidies mogelijk zijn op uw zonnepanelen, kunt u kijken op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Subsidies zonnepanelen

Individuele energiebespaarlening

Naast bovenstaande subsidie zonnepanelen is het ook mogelijk om een lening te beginnen met een zeer lage rente bij het kopen van zonnepanelen. Een voorwaarde is dat de lening ook voor andere duurzaamheidsmaatregelen wordt gebruikt.  Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het aanschaffen van een zonneboiler of een vloerisolatie.

subsidie zonnepanelen subsidie bedrijven 2020

Er zijn verschillende ‘zonnepanelen subsidie zakelijk’ voor bedrijven die zonnepanelen kopen. Meestal gaat het om een extra fiscale aftrek op bijvoorbeeld de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting. Dit betekent dat de onderneming wel winst moet maken of inkomen moet hebben. Indien de onderneming verlies draait, dan zijn de subsidies op zonnepanelen zakelijk 2020 minder interessant. De hoogte van de zonnepanelen subsidie is afhankelijk van de belastingdruk én of u verlies mag verrekenen in de toekomst.

zonnepanelen subsidie 2017

Uw terugverdientijd

Ondanks het feit dat zonnepanelen duurzaam energie opleveren en dit goed is voor uw MVO, wilt u ook weten wat de gemiddelde terugverdientijd is op het kopen van zonnepanelen. De terugverdientijd is afhankelijk van uw verbruik, want uw verbruik bepaalt in welke tariefgroep u valt. In onderstaande tabel is te zien wat de geschatte terugverdientijd is op uw investering.

Terugverdientijd-zakelijk zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen bedrijven 2020

Bij zonnepanelen subsidie zakelijk gaat het om de de volgende regelingen:

Daken met asbest met zonnepanelen vervangen (MIA en VAMIL)

Heeft u een dak met asbest er op en wilt u dit vervangen met zonnepanelen? Dan bestaan hier ook zakelijke subsidies zonnepanelen 2020 voor, namelijk de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) De fiscale aftrek van MIA bedrafagt 36%, de VAMIIL bedraagt zelfs 75%. Indien u gebruik wilt maken van MIA en VAMIl, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn te vinden bij  “MIA/VAMIL-voorwaarden” van de belastingdienst.

asbest-dak-zonnepanelen

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Als u zonnepanelen zakelijk wilt kopen, komt u in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA). De fiscale aftrek is sinds 1-1-2016 verhoogd van 41,5% naar 58%. Een bedrijf met een rechtsvorm BV kan tussen de 11,6% tot 14,5% van de totale investering aan vennootschapsbelasting besparen. Andere bedrijven die een maatschap, VOF of een eenmanszaak zijn kunnen tot wel 30% besparen.

Er is wel een voorwaarde om aan deze ‘zakelijke zonnepanelen subsidie’ te voldoen, namelijk een minimale capaciteit van 25 KW (dit is ongeveer 100 zonnepanelen). Als u meer dan 25 KW (dus meer dan ongeveer 100 zonnepanelen) capaciteit hebt, dan wordt dit bedrag van de EIA gemaximaliseerd tot 1.200 euro per KW die bovenop de 25 KW komen. Dus als u bijvoorbeeld 30 KW produceert, krijgt u 5 maal 1.200 euro, wat neerkomt op 6.000 euro aftrek. Bij De EIA is er een koppeling met asbestverwijdering mogelijk. Door deze koppeling is er een vrije afschrijving tot 75% op de zonnepanelen mogelijk.

De voorwaarde hiervoor is wel dat de asbestverwijdering en plaatsing van de gekochte zonnepanelen binnen 3 maanden wordt uitgevoerd. De zonnepanelen hoeven niet perse op hetzelfde dak te staan, maar moeten wel op dezelfde WOZ-beschikking vermeld staan. Een ander voorwaarde is dat de kostenpost voor het verwijderen van de asbest minimaal 2.500 euro moet zijn.

Kleinschaligheidsaftrek (KIA)

Bij het kopen van zonnepanelen kunnenn bedrijven gebruik maken van de kleinschaligheidsaftrek (KAI). In bijstaande tabel is te zien wat de hoogte van de fiscale aftrek kan zijn bij een investering. Zonnepanelen vergelijken Wilt u zonnepanelen vergelijken? Dan kunt u gebruik maken van 123zonnepanelenvergelijken.nl en uw gegevens hier achterlaten. Uw gegevens worden naar maximaal 4 verschillende installateurs. Vraag aan deze installateurs een telefonisch adviesgesprek of nodig deze installateurs uit voor een persoonlijk gesprek bij u thuis en vraag om een passende offerte. Voor het vergelijke van installateurs hebben wij een E-book samengesteld waarop u moet letten vóór, tijdens en na het gesprek. Dit krijgt u als u zich inschrijft.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek zonnepanelen

DE+ subsidie met zonnepanelen

Non-profit instellingen en bedrijven kunnen gebruik maken van de SDE+ subsidie. De SDE+subsidie wordt jaarlijks uitgekeerd en is in feitelijk het verschil tussen de meerprijs van zonnestroom en de grijze stroom.

SDE+ subsidie zakelijk zonnepanelen voor grote projecten

De SDE+ subsidie zonnepanelen is alleen van toepassing voor installaties die vanaf 15 KW zijn. (circa 60 zonnepanelen). Een andere voorwaarde voor deze subsidie is dat de installatie aangesloten dient te zijn op een zogenaamde grootverbruik-aansluiting. Dit houdt in dat er in de meterkast voorzieningen moeten zijn voor meer dan 30 x 80 Ampère.

Zonnepanelen-bedrijf

Vergunning grote projecten

Bij grote projecten moet er gekeken worden of er een vergunning nodig is voor het plaatsen van zonnepanelen. Indien de zonnepanelen niet op het dak geplaatst worden maar bijvoorbeeld op een veld, dient er een omgevingsvergunning aangevraagd te worden. Voor zonnepanelen op het dak is het meestal niet nodig. Dit kan men navragen bij www.omgevingsloket.nl

Wat is de hoogte van de SDE+ subsidie zakelijk?

‘SDE+ subsidie zonnepanelen zakelijk 2020’ geeft jaarlijks een vooraf bepaald bedrag uit. Uw bijdrage is afhankelijk van het opvolgende kalenderjaar van het productieproces. Hierbij wordt de hoogte van de ‘SDE+ subsidie zonnepanelen zakelijk 2020′ bijgesteld, omdat na een jaar bekend is hoeveel KwH er opgewekt is.

Dus de SDE+ subsidie gaat uit van een bedrag per KwH, wat gecorrigeerd wordt met een bedrag dat gelijk staat aan het verschil tussen de groene en grijze stroom.

Het basisbedrag en het correctiebedrag worden vastgesteld op het moment dat de aanvraag wordt ingediend. Het wordt gebaseerd op het gemiddelde van de investering, exploitatiekosten en een redelijke winstmarge wat wordt gedeeld door de hoeveelheid verwachte energie.

Hoogte-subsidie-zonnepanelen

Het aanvragen van SDE+ subsidie zonnepanelen zakelijk

Als u ‘SDE+ zonnepanelen subsidie zakelijk’ wilt aanvragen, moet u dit doen via het  eLoket van de rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daarnaast kunt u advies krijgen van onze aangesloten zonnepaneelbedrijven. Laat u gegevens hier achter en u krijgt een adviesgesprek!

Shares
Share This