Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Goede zonnepanelen en slechte zonnepanelen.

Een vraag die vaak speelt bij kopers is wat zijn nou goede zonnepanelen en slechte zonnepanelen. Er zijn veel aanbieders van zonnepanelen, maar de kwaliteit zonnepanelen verschilt veel. Om te bepalen of zonnepanelen goede of slechte zonnepanelen zijn, wordt gekeken naar het merk en de herkomst van de panelen.  Wat de beste en slechtste merken zijn vind u bij “beste zonnepanelen

goede en slechte-zonnepanelen

Goede zonnepanelen

Onder de goede zonnepanelen vallen een aantal merken. Dit zijn vaak A-merken. Deze zonnepanelen zijn goed getest en vaak afkomstig uit Europa. Doordat deze merken afkomstig zijn uit Europa, kunt u, indien er problemen zijn met de zonnepanelen, makkelijker contact krijgen met de fabrikanten. Dit zijn merken zonnepanelen met een jarenlange goede reputatie, een goede kwaliteitscontrole en een eigen R&D-afdeling. Dit is vaak als koper lastig te ontdekken, maar de website van de merken biedt vaak meer houvast.

Enkele voorbeelden van goede zonnepanelen merken:

– Qcells (duitsland)

– Conergy zonnepanelen (Duitsland)

– Solar Frontier (Japan)

– Renesola (China)

– Yingli (China)

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Slechte zonnepanelen

De slechte zonnepanelen komen vaak uit China of lage lonenlanden. De zonnepanelen worden, anders dan bij goede zonnepanelen, vaak niet getest en de fabrikanten zijn vaak niet te bereiken. De kans is groot dat dit B-kwaliteit zonnepanelen zijn, waardoor ze vallen onder slechte zonnepanelen.

Enkele voorbeelden van slechte zonnepanelen merken:

– SunRise (China)

– TrunSun (China)

– Shinetime zonnepanelen (China)

– Xuyang zonnepanelen (China)

– ZNShine (China)

– Stion (China)

kwaliteit zonnepanelen

Kwaliteit zonnepanelen

Om te kunnen bepalen of het gaat om goede zonnepanelen of slechte zonnepanelen is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de zonnepanelen. Om in Nederland zonnepanelen te mogen verkopen, moeten zonnepanelen gecertificeerd zijn. Zonnepanelen kunnen dan bijvoorbeeld een TüV-Keurmerk hebben.

De testen, die worden gedaan om te kunnen bepalen wat de kwaliteit is van zonnepanelen, moeten vooral productfouten in de eerste jaren van een zonnepaneel uitsluiten. Na een tijd van 10 jaar kan er bijvoorbeeld ‘delaminatie’ optreden bij de zonnepanelen. Delaminatie is het van elkaar loskomen van de verschillende laagjes binnen een zonnepaneel, wat als gevolg met zich meebrengt een lagere opbrengst. De oorzaak hiervan is het onzorgvuldig lijmen van de lagen aan elkaar in de fabriek.

Elk zonnepaneel bestaat uit ongeveer 60 afzonderlijke cellen. Indien de productie onzorgvuldig is kunnen in deze afzonderlijke cellen kleine scheurtjes ontstaan. Een goede fabrikant voert daarom EL-scans uit, zodat zulke beschadigingen gezien worden voordat ze geleverd worden aan de klant.

Bij het bepalen wat goede zonnepanelen zijn, moet gekeken worden naar welke fabrikanten constant goede kwaliteit zonnepanelen leveren. Bovenaan deze pagina kan u lezen wat goede zonnepanelen merken zijn en wat slechte zonnepanelen merken zijn.

problemen-met-zonnepanelen

Top 5 problemen met zonnepanelen. 

1. Prestatiecijfers

Ver bovenaan staan de onjuiste prestatiecijfers. Hier gaat het om zonnepanelen die het opgegeven piekvermogen niet halen. Dit komt vaak voor bij goedkopere, vaak Chinese, zonnepanelen. Het kan zo zijn dat u een 350 wp zonnepaneel aanschaft, terwijl deze in werkelijkheid niet boven de 320 wp presteert. Dit is voor een consument moeilijk te controleren.

2. Luchtbellen of vocht

Indien fabrikanten te weinig tijd nemen voor het produceren van zonnepanelen kan de productie fout gaan. Een te kort en onzorgvuldig proces, kan luchtbellen veroorzaken. De luchtbellen leiden weer tot plaatselijk te hoge temperaturen, met als gevolg een lager rendement. Ook kan er vocht tussen de laagjes komen. Hier is hierboven al eerder aandacht aan besteed.

3. Haarscheurtjes

belangrijk hierbij is dat u een zorgvuldige installateur kiest die voorzichtig met de zonnepanelen omgaat. Bij teveel belasting kunnen er namelijk haarscheurtjes in de cellen ontstaan. Deze scheurtjes worden ook wel de hotspots genoemd. Deze scheurtjes leiden tot extra weerstand, waardoor een cel te warm kan worden. Dit leidt tot een lager rendement. In deze scheurtjes kan vocht komen, dat in de ergste gevallen kan leiden tot kapotte zonnepanelen.

4. Slechte isolatie

Dit probleem komt pas na enkele jaren tot uiting. Bij slechte isolatie ontstaan lekstromen waardoor het rendement verlaagt wordt. Om deze reden is het dus van belang dat u kiest voor een fabrikant die al jaren op de markt actief is.

5. Slechte contactverbindingen

Onder de zonnepaneel bevindt zich een kunststof aansluitkast waarin de bekabeling is bevestigd. Bij een hoge zoninstraling kan de bekabeling erg heet worden. Om deze reden is het van belang dat er een goed koelelement is gemonteerd. Een slechte koeling zorgt namelijk voor een hoge weerstand en daardoor een laag rendement.

Shares
Share This