Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Energie opslag met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken in ons dagelijks bestaan. Steeds meer huishoudens en bedrijven kiezen ervoor om een investering in zonnepanelen te doen. Dit is natuurlijk op dit moment de beste investering wat je maar kan wensen. Nederland heeft één van de beste elektriciteitsnetwerken ter wereld. Waarom dan energie opslaan met zonnepanelen? Wel we hebben in in ons land tevens een salderingsregeling maar het ziet er naar uit dat deze in 2020 zal stoppen. Dat betekent dat u geen vergoeding meer krijgt voor de teruggeleverde energie. Energieopslag biedt dan uitkomst en maakt daarmee onafhankelijkheid van het net mogelijk.

Energie opslag met zonnepanelen

Energie opslaan met lithium accus

Er zijn verschillende mogelijkheden om energie, welke in de eerste instantie te veel opgewekt wordt d.m.v hoogwaardige accus op te slaan. De accu techniek zijn vandaag de dag zover door ontwikkeld dat ook voor energieopslag speciale accus zijn ontworpen. Met lithium accus en slimme software in samenwerking met de zonnepanelen omvormer of stand alone systemen, is er een ruime keuze in energieopslag systemen. Lithium accus zijn goed geschikt voor de opslag van zonne-energie. Ze zijn feitelijk de moderne variant van de welbekende lood accus. De verwachtingen zijn dat binnen nu en 5 jaar er een enorme doorbraak komt op gebied van accu technieken.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Wat kost energieopslag?

Energieopslag is maatwerk en sterk afhankelijk van de nodige behoefte en autonomie. Er zijn steeds meer spelers op de markt welke hun specialiseren op gebied van energieopslag.

Wilt u weten wat de prijzen zijn? Dit kunt u vragen aan onze aangesloten zonnepanelen-bedrijven.

Aantal zonuren in Nederland

Hoe werkt energieopslag?

De opgewekte zonnestroom DC wordt omgezet door een omvormer DC/AC naar wissel stroom. Normaliter zou de overtollige wisselstroom gelijk het net in verdwijnen. Door gebruik te maken van slimme software kan er worden bepaald waar op dat moment vraag is naar stroom. Bijvoorbeeld: wasmachine, kantoor, TV of anders. De overige energie welke anders het net in verdwijnt zal nu al voor het wordt omgezet in AC stroom opgeslagen worden. Zodra er geen opgewekte zonnestroom meer voor handen is als de zon zeg maar onder is dan zal de opgeslagen energie de dienst uitmaken. Juist hier begint het punt van autonomie.

Nu moet dus alle opgeslagen energie voldoende toereikend zijn om de hele nacht te overbruggen, en soms ook langer omdat het de volgende dag zwaar bewolkt is bijvoorbeeld.

Shares
Share This