Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Afstand zonnepanelen plat dak

Met zonnepanelen kunt u een flinke besparing behalen op uw jaarlijkse energierekening. U verzorgt namelijk geheel of voor een groot gedeelte zelf in uw eigen energiebehoefte en hoeft daarom minder energie op te vragen vanuit het reguliere energienetwerk dat door de gebruikelijke energieleveranciers wordt geleverd. Hoe minder energie u ontvangt, des te lager zal hierdoor de energierekening uitvallen. Voor niet geleverde energie hoeft u uiteraard niet te betalen. Hierdoor zijn zonnepanelen een aantrekkelijk alternatief die bovendien nog een stuk milieuvriendelijker is ook. Er zijn echter wel enkele aandachtspunten waar u vooraf rekening mee zult moeten houden en die uiteindelijk zullen bepalen hoe hoog het rendement zal uitvallen wat met de zonnepanelen valt te behalen.

afstand zonnepanelen plat dak

Dakoppervlak vaststellen

Eén van de meest bepalende factoren in het plaatsen van zonnepanelen, is het vaststellen op wat voor soort dak deze komen te liggen. Niet elk dak is hetzelfde en tevens even geschikt voor het installeren van zonnepanelen. Er zijn verschillende zaken waarnaar gekeken zal moeten worden, om te bepalen of zonnepanelen goed kunnen worden geplaatst, of het nut heeft om op zonnepanelen over te stappen, wat het verwachte rendement zal zijn en hoe de omstandigheden kunnen worden geoptimaliseerd. De ruimte op het dak is hierbij onder andere belangrijk, evenals de vorm van het dak. Op basis van deze inschatting zal kunnen worden vastgesteld of en hoeveel zonnepanelen kunnen worden geplaatst.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Plat dak of schuin dak

Bij het bepalen of zonnepanelen een goede investering kunnen zijn, is het belangrijk om vast te stellen of u deze op een schuin dak of een plat dak gaat plaatsen. De helling van het dak heeft namelijk invloed op de werking van zonnepanelen en daar uitvolgend natuurlijk het rendement dat ermee valt te behalen. Op een schuin dak zullen de zonnepanelen vanzelf gemakkelijker meer zonlicht kunnen opvangen, waardoor u een hogere besparing kunt verwachten dan wanneer u de zonnepanelen op een plat dak legt. Gelukkig zijn hier tal van oplossingen die het mogelijk maken om ook zonnepanelen op een plat dak te plaatsen en alsnog voldoende rendement te realiseren.

Plat dak of schuin dak zonnepanelen

Hellingshoek en afstand

Op een plat dak zult u de zonnepanelen onder een bepaalde hellingshoek moeten plaatsen om zo alsnog hetzelfde effect te krijgen als wanneer u deze op een schuin dak zou installeren. De ideale afmeting hiervan is 35 graden. De zonnepanelen kunnen zo het zonlicht goed opvangen en omzetten in bruikbare energie. Door de gecreëerde hellingshoek ontstaat er echter wel een nieuw probleem waar u bedachtzaam op moet zijn. Wanneer u de zonnepanelen op een plat dak te dicht bij elkaar plaatst, zal de hellingshoek een schaduw werpen op de zonnepanelen die erachter staan. Het is daarom belangrijk dat er voldoende afstand wordt berekend tussen de zonnepanelen. Dit kan het aantal aan zonnepanelen beperken dat u kunt plaatsen.

Wisselende ligging

Om alsnog voldoende zonnepanelen te kunnen plaatsen kunt u ervoor kiezen om deze in een afwisselende ligging ten opzichte van elkaar te plaatsen. Zo sluiten ze op elkaar aan en voorkomt u schaduwvorming. Afhankelijk van wat mogelijk is, zult u de afstand van zonnepanelen tot elkaar zorgvuldig moeten berekenen.

Shares
Share This