Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Verhogen zonnepanelen de waarde van uw huis

Steeds meer mensen in Nederland kopen zonnepanelen. Momenteel heeft rond de 7% van de huishoudens in Nederland zonnepanelen. Uit onderzoek is gebleken dat woningen met zonnepanelen 70% sneller verkocht worden dan woningen zonder zonnepanelen. Maar nu de vraag, verhogen zonnepanelen ook de waarde van uw huis?

Verhogen zonnepanelen de waarde van uw huis

Met hoeveel stijgt gemiddeld de waarde uw huis? 

Uit onderzoek is gebleken dat de waarde van een huis, met een gemiddeld zonnepanelensysteem, met ongeveer €5.000 stijgt. Bij grotere installaties is de waarde nog meer. Maar waarom stijgt de waarde van de woning?

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Redenen waarom uw woning stijgt in waarde 

Hieronder geven wij u een aantal redenen waarom zonnepanelen beter voor de waarde van uw huis zijn. 

U voegt een extra waarde verhogend element toe aan de woning toe. 

Net zoals het verbouwen van uw huis, vernieuwen van de cv-ketel, aanschaf van een warmtepomp van Greenchoice, zorgen ook zonnepanelen ervoor dat de waarde van uw huis zal stijgen. Hierdoor is de kans aanwezig dat u uw sneller kan verkopen en dat de waarde zal stijgen. 

Door zonnepanelen wordt de energierekening lager

Zonnepanelen zorgen ervoor dat u minder betaalt voor de energierekening. Dit zorgt er ook voor dat de nieuwe bewoner zal besparen op de energierekening. Ook hierdoor stijgt de waarde van uw woning.

Het energielabel van uw huis wordt beter 

Elk huis heeft tegenwoordig een energielabel. Zodra u uw huis verkoopt zal de notaris om het energielabel van uw huis vragen, zodat dit overhandigd kan worden aan de kopers. Wanneer u zonnepanelen plaatst, betekent dit dat het energieverbruik zal dalen waardoor u minimaal 1 stap stijgt op de lader van het energielabel. Hierdoor stijgt de waarde van uw woning.

Hogere hypotheek

Indien u een hypotheek wil afsluiten, geven veel banken meer geld als u een huis koopt met zonnepanelen. Dit kan zelfs oplopen tot €25.000 op het maximale te lenen bedrag, indien de zonnepanelen meer energie opwekken dan u verbruikt.

Redenen waarom uw woning stijgt in waarde

Andere redenen om zonnepanelen te kopen

Er zijn genoeg andere redenen om zonnepanelen te kopen. Hieronder noemen we in het kort de meest belangrijke redenen: 

Zonnepanelen verdienen zich dubbel terug 

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is rond de 7 tot 10 jaar. Een installatie gaat gemiddeld 25 jaar mee. Dit betekent dat u 15 jaar lang geld verdient aan zonnepanelen. 

Goed voor het milieu

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu. Het zorgt ervoor dat u stroom duurzaam wordt opgewekt, wat vervolgens leidt tot minder CO2 uitstoot.

Zonnepanelen zijn snel geplaatst en er wordt weinig veranderd aan uw woning.

Veel mensen denken dat het plaatsen van zonnepanelen lang duurt. Gemiddeld gezien liggen zonnepanelen al binnen 1 dag op uw dak. Daarnaast wordt er weinig aangepast aan uw woning, enkel het aanzicht van de woning verandert. 

Opgewekte stroom terugleveren.

Indien u meer stroom opgewekt dan u verbruikt, kunt u dit terugleveren aan de energiemaatschappij. Dit heet ook wel salderen. Hoeveel u hiervoor terugkrijgt is verschillend per leverancier. 

Het levert meer op dan geld op de bank.

Zonnepanelen hebben een veel hogere rendement dan geld op de bank. Het rendement van zonnepanelen zit op ongeveer 6%, terwijl de bank gemiddeld een rentepercentage van 0,2 geeft.

redenen om zonnepanelen te kopen

Wel of niet investeren in zonnepanelen?

Als we naar bovenstaande argumenten kijken is het verstandig om zonnepanelen aan te schaffen. Uiteindelijk is de keuze aan u om te bepalen welke argumenten het zwaarst wegen.

Het verhaal hierboven kort samengevat: zonnepanelen geven een hoger rendement dan de rente die u nu krijgt op uw spaarrekening, het is goed voor het milieu en het verhoogt de waarde van uw woning.

Shares
Share This