Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Hoe lang gaan zonnepanelen mee? 

Over het algemeen geldt voor zonnepanelen een garantie van 25 jaar. Dit wil uiteraard niet betekenen dat ze ook daadwerkelijk zo lang op vol vermogen functioneren en nog steeds evenveel rendement kunnen behalen als dat u ten tijde van de aanschaf ontvangt. Vaak bemerkt u na enkele jaren dat het vermogen daalt en dat u eindigt op een bepaald percentage van het maximale vermogen dat bij installatie gebruikelijk was. Dit betekent geenszins dat een investering niet de moeite waard zal zijn.

Hoelang gaan zonnepanelen mee

Optimaliseren van functionaliteit

Bij aanschaf van zonnepanelen is het belangrijk om goed op te hoogte te zijn van alle bijkomstigheden die met een dergelijke investering zijn gemoeid. Hoe beter u begrijpt welke factoren invloed uitoefenen op het functioneren van uw zonnepanelen, des te beter kunt u de omstandigheden optimaliseren en een goed rendement behalen. Daarnaast is het belangrijk om de zonnepanelen goed te onderhouden. Dit draagt bij aan een langere optimale werking en levensduur van de zonnepanelen.

Terugverdientijd

Het is belangrijk om zeker aan het begin zoveel mogelijk energie op te wekken, zodat u snel uw aanschafskosten eruit weet te halen. Zo kunt u langer profijt hebben van de besparing die de zonnepanelen u geven op uw energierekening. De terugverdientijd staat voor de periode waarin uw besparing nog wordt verrekend met de aankoopsom van aanschaf en installatie van uw zonnepanelen. Hoe hoger de investering, des te langer de terugverdientijd. Echter is deze te verkorten naarmate u meer rendement behaalt. Gunstige factoren die het functioneren tegemoetkomen, helpen dit proces versnellen.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Levensduur bepalen

De levensduur van zonnepanelen wordt met name bepaalt door het type materiaal waaruit het is opgebouwd. Kiest u voor monokristallijnen of polykristallijnen zonnepanelen dan kunt u rekenen op een langere levensduur dan bijvoorbeeld dunne film of amorf silicium zonnepanelen. Uiteraard speelt de kwaliteit van zonnepanelen ook een belangrijke rol voor de levensduur. Hoge kwaliteit garandeert eveneens dat de zonnepanelen minder snel aan vermogen zullen inleveren.

Onderhoud verlengt levensduur

Zoals genoemd is het van essentieel belang om meerdere malen per jaar de zonnepanelen grondig te laten inspecteren en reinigen. Ondanks dat zonnepanelen bestand moeten zijn tegen elementen van het weer, als regen, hagel, sneeuw en overmatige hitte, kan het voorkomen dat de zonnepanelen hierdoor beschadigt raken. Ook kan vuil van bladeren en modder een deel van de zonnepanelen verhullen, waardoor deze niet goed meer zonlicht kunnen opvangen. Begrijpelijkerwijze wordt hiermee ook onnodig het rendement verlaagd. Door regelmatig hierop controles uit te voeren, kunt u deze problemen tackelen voordat er grotere issues uit ontstaan.

onderhoud zonnepanelen verlengt levensjaar

Vervangen van onderdelen

Evenals de zonnepanelen zelf hebben ook de bijkomstige onderdelen een bepaalde houdbaarheidsdatum. Het kan voorkomen dat de zonnepanelen minder goed functioneren, wanneer onderdelen vervangen moeten worden. Door hierop te letten verlengt u eveneens de levensduur van zonnepanelen.

Buiten garantie profiteren

Door de juiste materialen te kiezen, kunt u zelf ruim voorbij de garantieperiode genieten van het voordeel dat zonnepanelen u te bieden heeft. Wanneer u onderdelen juist combineert en voorziet van aandachtige inspecties, kunt u mogelijk tot zelfs wel 40 jaar besparingen ontvangen door gebruik van zonnepanelen. Dan blijkt dit werkelijk een positieve investering.

Shares
Share This