Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Wat is de gemiddelde terugverdientijd zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen aanschaft, doet u een kostbare investering. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie wordt een bedrag bepaald dat de aanschafs- en installatiekosten zal dekken. U kunt dit zien als een vervanging voor de kosten die u jaarlijks maakt voor het gebruik van elektriciteit en stroom dat u vanuit het reguliere energienetwerk ontvangt van uw energieleverancier. Door de aanschaf van zonnepanelen zult u op deze gebruikelijke rekening gaan besparen en uiteindelijk zult u het aankoopbedrag voor de zonnepanelen eruit hebben gehaald. Om te berekenen wat u precies zult besparen op jaarbasis en hoe lang het zal duren voordat u de investering terug hebt verdiend, dient u enkele factoren in oogschouw te nemen.

 

wat is de gemiddelde terugverdientijd zonnepanelen

Belangrijkste variabelen voor berekenen terugverdientijd

Voordat u de terugverdientijd kunt berekenen, dient u uiteraard eerst vast te stellen hoe hoog de aanschafs- en installatiekosten zullen zijn. Dan weet u welk bedrag zal moeten worden terugverdiend over de periode waarin de zonnepanelen optimaal voor u zullen werken. Hiervoor is het tevens belangrijk goed te informeren wat de garantie zal zijn van de zonnepanelen die u voor het opwekken van eigen stroom gaat plaatsen. Hierin zit nog wel wat verschil en u wilt uiteraard goede kwaliteit zodat de investering enkel voordeel zal opleveren. Ook een inschatting over de uiteindelijke opbrengst aan stroom die het gebruik van de zonnepanelen wordt verwacht, speelt uiteraard een belangrijke rol. Zo weet u hoeveel u jaarlijks zelf aan stroom kunt genereren en kunt u deze opbrengst afwegen tegen de besparing die u dit oplevert. Deze besparing zal ten slotte bepalen wat de gemiddelde terugverdientijd zonnepanelen zal worden.

 

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Rendement behalen

De opbrengst die u kunt behalen met het gebruik van zonnepanelen, verschilt per situatie.

Er zijn tal van factoren die een invloed uitoefenen op de zonnepanelen en het rendement beïnvloeden. Uiteraard heeft elk type zonnepaneel een eigen vermogen om energie op te wekken. Hierbij speelt tevens mee hoeveel zonuren er dagelijks met de zonnepanelen kunnen worden opgevangen. Is er veel schaduwvorming door objecten uit de omgeving of is valt er schaduw door hoe de zonnepanelen zelf zijn geplaatst? Ook de hellingshoek dient vooraf goed bepaald te worden om die reden. Al deze factoren spelen mee in het bepalen van het uiteindelijke rendement. Hoe hoger het rendement, hoe meer u besparen kunt op jaarbasis en hoe korter de gemiddelde terugverdientijd zonnepanelen.

rendement behalen terugverdientijd

Besparing bepaalt terugverdientijd

U kunt bij zonnepanelen uitgaan van een gemiddelde opbrengst van 85% van het geïnstalleerde vermogen. Om een opbrengst van 3.500 kWh te behalen, zult u zonnepanelen nodig hebben die jaarlijks rond de 4.000 kWh kan opleveren. De opbrengst vermenigvuldigt u met de actuele stroomprijs, om de besparing te berekenen. Wanneer deze € 0,23 is, dan rekent u dit bedrag tegen de opbrengst van 3.500 kWh en komt u op een jaarlijkse besparing van rond de € 800,-. Bij een investering van ongeveer € 7.600,- voor de installatie en aanschaf van uw zonnepanelen, komt u uit op een terugverdientijd van ongeveer 9 à 10 jaar. Zo berekent u hoeveel jaar u erover doet om de kosten eruit te halen.

Shares
Share This