Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Asbest eraf zonnepanelen erop particulieren

Voordat u tot plaatsing van zonnepanelen over kunt gaan, dient u eerst het dakoppervlak gereed te maken. U wilt er zeker van zijn dat de daken de zonnepanelen goed kunnen dragen en dat de zonnepanelen stevig bevestigd kunnen worden. Om het gebruik van zonnepanelen te bevorderen, heeft de overheid bepaalde subsidies in het leven geroepen die de aanschaf aantrekkelijker te maken. Zo is er ook een subsidie bedacht die met name voor boerenbedrijven gunstig uitvallen, maar even zo effectief is voor particulieren die woonachtig zijn in het buitengebied. Onder de titel ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’ kunt u dan ook een beroep doen op een subsidie die het mogelijk maakt om het dak gebruiksklaar te maken.

Asbest eraf zonnepanelen erop particulieren

Wat houdt de subsidie in?

De subsidie richt zich op het voordelig laten verwijderen van asbest op daken, waarbij gelijktijdig gezorgd wordt voor dakvervanging. Hiervoor dient u echter wel gelijk zonnepanelen te plaatsen. Dit is een voorwaarde om asbest te laten verwijderen. Voor de subsidieregeling betreffende de asbestsanering, is door de overheid een bedrag van 20 miljoen euro beschikbaar gesteld. Zo worden bedrijven en particulieren gemotiveerd om hun daken te ontdoen van asbest en tevens gelijk over te stappen op een duurzame en milieuvriendelijke methode van zelfvoorzienende energiewinning.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Op hoeveel korting kunt u rekenen?

Door gebruik te maken van deze subsidie kunt u wel tot 40% besparen op de kosten die u normaal gesproken kwijt zou zijn voor het verwijderen en afvoeren van asbest van uw daken. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, dient u minstens 250m2 aan dak met asbest te saneren. U krijgt daarbij dan € 4,50 per m2. Er zal een maximaal bedrag van € 15.000,- worden uitgekeerd per aanvraag. Ook is er een voorwaarde voor het aantal zonnepanelen dat u hiervoor in de plaats dient terug te plaatsen. Met ongeveer 20 zonnepanelen van 250 Wp behaalt het de benodigde 5 kWattpiek aan zonnepanelen, die als uitgangspunt worden gehanteerd. U behaalt zo een uiterst gunstige terugverdientijd, omdat u gelijk begint met besparen op de energiekosten. Eveneens kunt u rekenen op een veel hoger rendement dan wat u bijvoorbeeld met sparen bij een bank kunt behalen.

korting zonnepanelen

Nog meer subsidies voor particulieren

Naast deze subsidie kunt u als particulier bovendien nog de B.T.W. van 21% terugvragen bij de belasting omdat u wordt gezien als ondernemer. Via de kleineondernemersregeling kunt u de B.T.W. terugvorderen en zo besparen op de aanschafskosten van zonnepanelen. Zo wordt het nog aanlokkelijker om over te stappen op de aanschaf van zonnepanelen en ondersteunt u zo een gezonder milieu.

Voorwaarden aanvraag subsidie

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, dient u te kunnen aangeven dat u degene bent die opdraait voor de kosten voor het verwijderen van asbest op uw dak. Uw naam dient op het aanvraagformulier te komen staan. Houdt er rekening mee dat de aanvraag nog tot januari 2020 kan worden gedaan, dus u hebt nog tot dan om gebruik te maken van de regeling. De aanvraag dient tevens uiterlijk 6 maanden na de uitvoering van verwijdering van asbest op het dak te worden ingediend, waarna uw aanvraag zal worden geïnspecteerd. U ontvangt daarna binnen 13 weken schriftelijk uitsluitsel over de beslissing of u in aanmerking komt.

Shares
Share This