Zonnepanelen vergelijken

Groen vinkje Vrijblijvend en gratis

Groen vinkje Afhankelijk en objectief

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40%!

 

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Veel gestelde vragen

Waarom zou ik zonnepanelen moeten hebben op mijn dak?

U kunt zonnepanelen kopen omdat het financieel verstandig is maar vanwege het milieu. Momenteel zit Nederland met een energieprobleem. In 2020 moet volgens Europa 14 % van de totale energie opgeleverd worden door duurzame energie. Hierbij moet je denken aan wind en zonne-energie. Momenteel zitten we pas op 4 % van de totale energie. Daarom is het belangrijk dat er meer zonnepanelen komen in Nederland.

Komt er weer nieuwe subsidie?

De overheid zegt: niet voor particulieren! We weten dat de Overheid kan belonen met subsidie maar ook kan gaan straffen door het volgende jaar de energieheffing met 8 % te verhogen. Dit is ook een pressiemiddel.

Hoeveel panelen moeten er op mijn dak?

Het is in principe niet precies te vertellen hoeveel zonnepanelen er nodig zijn. Wel is te berekenen hoeveel zonnepanelen er nodig zijn voor het maximale rendement. Dit is afhankelijk van uw energieverbruik. Dit is te vinden bij “prijzen zonnepanelen“.  De grootte van het dak bepaalt ook hoeveel zonnepanelen er op kunnen. Op een plat dak is er ongeveer 4/m2 nodig per zonnepaneel, terwijl dit op een schuin dak 1,7m2 is. Dit heeft te maken met de hellingshoek van de zonnepanelen. Wij adviseren u om een afspraak te maken met de aangesloten zonnepanelen -bedrijven voor een vrijblijvend adviesgesprek. Deze maken voor u een op maat gemaakte offerte. Dit kunt u doen via deze link.

Kan het niet mooier? Wat kost dat?

Op een schuin dak zijn er inderdaad lelijke blauwe vlakken. Er zijn mooiere mono-kristallijne panelen met ook een zwarte rand. Op een zwart pannendak veel beter, maar ook weer iets duurder. Er zijn zonnepanelen die in plaats van pannen gebruikt kunnen worden. BIPV ( build in PV) Ook weer duurder in aanschaf. Er zijn tal van ontwikkelingen met pan-vormige panelen. Terug verdienen lukt altijd.

Moet ik het doen voor het milieu ?

Eigenlijk moeten wij JA zeggen! Dit product is nou echt iets waarmee iedereen in het klein iets kan beteken voor het verminderen van de beruchte CO2 uitstoot. De ernst van het energieprobleem begint nog maar langzaam  door te dringen!

Hoelang gaan de zonnepanelen mee?

De panelen blijven wel 30 jaar energie leveren. De capaciteit is dan met 20-25% afgenomen. De omvormer is vermogenselektronica. Na 10 jaar is dit waarschijnlijk aan vervanging / verbetering toe. De huidige techniek verbetert met 3 % rendement per jaar.

Waar haal ik de garantie vandaan als er iets mis is met mijn systeem?

Een lokale leverancier is natuurlijk gemakkelijk te bereiken. Ook zijn wij afhankelijk van de fabrieksgarantie. Dit is de reden dat wij het liefste in zee gaan met Duitse fabrikanten die al 20 jaar produceren. De installateur geeft op alles installatie-garantie van minimaal 18 maanden.

Wanneer heb ik de investering terug verdiend?

Met subsidie was dit 6 jaar. Zonder de subsidie is dit 8 jaar! Na 15 jaar is de investering verdubbeld.

Wat is dan de rente van mijn centen?

De rente kan dus komen op een 7% . Dit is minstens drie keer zoveel als een bank geeft op dit moment.

Krijg ik problemen met de belasting ?

Nee , U investeert op een verantwoorde duurzame manier. Blijft wel alert op alle nieuwe regeltjes.

Krijg ik problemen met mijn energie- leverancier?

Alle energie-leveranciers mogen niets rekenen voor de teruglevering van groene stroom. Zij moeten salderen tot 5000Kw. Ook hier de waarschuwing alert te blijven! Het zijn ten slotte handelaren met als enige doel …. Geld verdienen!

Worden de zonnepanelen niet veel goedkoper binnenkort?

De standaard is nu 250Wp… Een paneel dat maar 230Wp levert is dus nu een stuk goedkoper. De nieuwste panelen leveren 300Wp en zijn een stuk duurder. De nieuwste auto is zuiniger maar kost ook meer dan de laatste van het vorige model.

Worden de zonnepanelen niet veel beter binnenkort ?

Ieder jaar komt er gemiddeld 3 % rendement verbetering. Ja… er zijn technieken met dubbel layers dus twee keer zoveel opbrengst per m2 …. maar ook twee keer zo duur. De prijs per opgeleverde watt blijft ongeveer hetzelfde.

Zijn zonnepanelen-fabrikanten wel groen?

Voor de Chinese panelen is dit niet geloofwaardig! In Duitsland wordt er natuurlijk wel gecontroleerd. De benodigde energie om een paneel te maken staat gelijk aan drie jaar energie leveren. De panelen kunnen 30 jaar energie leveren. Een prachtig product toch ?!! Als het zonnepaneel aan het eind van zijn leven is, kunt u hem aanbieden als elektronisch afval.

Hoeveel levert eigenlijk één paneel?

Het is logisch dat in de winter minder zonneschijn is dan in de zomer. Een zonnepaneel bestaat meestal uit wel 60 zonnecellen die serie geschakeld zijn. Daarmee leveren ze tot wel 300 Watt vermogen. Dit vermogen wordt alleen gehaald wanneer de zon er recht op schijnt (daarom Wattpiek genoemd). Een Duits zonnepaneel van 250Wp kost ongeveer €250 en levert op jaarbasis in Nederland ongeveer 240 kilowattuur op (kWh met micro omvormer per paneel).

Als er nou geen zon is, of weinig zon ?

Ook functioneren zonnepanelen als de zon minder schijnt. Het gaat niet om de zon, maar om het licht. Als de zonnepanelen in de schaduw staan, levert dit 40% van de maximale opbrengst op. Dit betekent dus dat als de zon schijnt er meer energie wordt opgewekt. De meeste opbrengst van de zonnepanelen wordt behaald als de zonnepanelen op het zuiden staan. Indien de zonnepanelen op het westen of het oosten staan, is de gemiddelde opbrengst ongeveer 70%van de totale opbrengst. Dit is ook afhankelijk van de hellingshoek.

 Gaan de panelen nog achteruit met energie leveren ?

Ja.. 10% in 10 jaar tijd en 20% in 25 jaar tijd….Ongeveer!! De coating op de Duitse panelen verlaagt de afname en gaan langer mee. De ‘Levelized Cost of Energy’-factor en het ‘Financieel rendement’ (IRR)van Duitse panelen ligt hoger. Wij adviseren om alle berekeningen op 15 jaar te doen behalve de betere Duitse panelen, die mag je berekenen op 25 jaar.. “ Met een goed managementsysteem wordt alles in de gaten gehouden.

Kunnen mijn panelen verzekerd worden?

Zonnepanelen kunnen worden blootgesteld aan verschillende omgevingsinvloeden. Om deze risico’s volledig af te dekken, kunt u uw zonnepanelen verzekeren. U kunt hierbij kiezen voor een opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering of een gespecialiseerde zonnepanelen-verzekering. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan bouwfouten, diefstal, vandalisme, reparaties en opbrengsten-verlies door bijvoorbeeld een storing. U kunt zich afvragen of u wel een verzekering moet afsluiten. De gebeurtenissen die u verzekert  komen bijna nooit voor. Niemand verzekert op calamiteiten zoals bommen, grote hagelstenen, tornado’s, brand, terrorisme, etc . Verder moet u  er zich van bewust zijn dat u een groot deel van uw financiële rendement kwijt bent aan een verzekering die u hoogstwaarschijnlijk niet nodig zal hebben.

Hoe hoog is het BTW tarief bij zonnepanelen?

Sinds 1 maart 2013 was er een verlaagde BTW-regeling op de arbeidskosten. Het ging om een tijdelijke maatregel. Wel is er nu een btw-teruggave van de volledige installatie.

BTW teruggave van de belastingdienst.

Iedereen met een zonnestroom-installatie wordt gezien als een leverancier van energie. Een ondernemer die een belastingformulier invult en een BTW nummer krijgt. Deze formulieren levert de zonnepanelen-installateur meestal bij de offerte en hij kan u helpen met het invullen. Omdat de BTW per jaar minder is dan € 1345,- krijgt iedereen weer vrijstelling van administratieplicht.

Wat is salderen?

Als er meer stroom van het dak komt dan u op dat moment gebruikt, gaat de meter teruglopen. Bij een slimme meter wordt er gemeten hoeveel kilowatt er terug in het stroomnet gaat. Tot 5000 kW wordt alles verrekend voor het volle bedrag van 23cent per kW. Deze regeling is er tot 2020.

Moet ik melden dat ik zonnepanelen bezit en aan wie ?

Ja .. op de site Energieleveren.nl kunt u alle gegevens invoeren. Ook zonnepaneel-bedrijven kunnen dit voor u doen. Als er een nieuwe meter geplaatst zou moeten worden dan kijkt de netwerkbeheerder op Energieleveren.nl naar uw gegevens. Dit is allemaal kosteloos.

Waar moet ik op letten bij de prijs?

Bij alle merken werken de zonnepanelen meestal de eerste 5 jaar uitstekend. Na die 5 jaar worden de verschillende rendementen van de verschillende zonnepanelen-merken zichtbaar. De ROI (return of investment) wordt meestal behaald na 7 jaar. Indien klanten kiezen voor een garantie van slechts 10-12 jaar, loopt u het risico dat als uw zonnepanelen kapot gaan tussen het 12e -25ste jaar,de schade door uzelf moet worden betaald.

Deze vragen zijn gemaakt en beantwoordt door www.zonnepanelenvlaardingen.nl

Shares
Share This