Zonnepanelen vergelijken

Groen vinkje Vrijblijvend en gratis

Groen vinkje Afhankelijk en objectief

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40%!

 

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Zonnepanelen kopen?

Vergelijk zonnepanelen-bedrijven en bespaar tot 40% op de aanschaf van zonnepanelen!

Waarom vergelijken?

Groen vinkje Gratis en vrijblijvend

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40 %

Groen vinkje Betrouwbare specialisten

Subsidie zonnepanelen 2017 particulier

Wilt u zonnepanelen kopen en subsidie zonnepanelen ontvangen in 2017? Er zijn verschillende mogelijkheden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ‘subsidies zonnepanelen 2017 voor particulieren’  en ‘subsidies zonnepanelen 2017 voor zakelijke kopers’. Hieronder staan de ‘subsidie zonnepanelen 2017 voor particulieren’. Indien u een zakelijke koper bent kunt u gaan naar “Subsidies zonnepanelen 2017 zakelijk

subsidie zonnepanelen 2016 particulier

BTW teruggave zonnepanelen

Sinds 1 maart 2013 was er een verlaagde BTW-regeling op de arbeidskosten. Het ging om een tijdelijke maatregel. Deze maatregel is niet meer van toepassing. Maar nu is er voor particulieren iets veel interessanters.  Hierbij gaat het over teruggave van de BTW op de gehele installatie, dus het materiaal en de installatie.

Iedereen met een zonnestroom installatie wordt gezien als een leverancier van energie: dus u bent een ondernemer die een belastingformulier moet invullen en een BTW nummer krijgt. Zonnepaneel installateurs helpen u met deze BTW teruggave.  Omdat de BTW per jaar minder is dan € 1345,- krijgt iedereen weer vrijstelling van administratieplicht. De BTW teruggave zonnepanelen is interessanter dan de subsidie zonnepanelen die in 2013 actief was.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu offertes aan bij zonnepanelen specialisten!

Subsidies zonnepanelen 2017 vanuit provincies en gemeentes

Er zijn subsidie zonnepanelen mogelijk vanuit de provincie en de gemeentes bij het kopen van zonnepanelen in 2017. De regelingen zijn verschillend. Bij sommige provincies en gemeentes zijn er mogelijkheden voor een financiering met een zeer lage rente of u krijgt een  bijdrage tot 500,-. Ook zijn er rentekortingen mogelijk indien u de energielabel van uw woning verbetert. Als er asbest op uw dak zit en dit wordt verwijderd in combinatie met zonnepanelen, zijn er verschillende subsidies mogelijk. Om te weten welke subsidies mogelijk zijn op uw zonnepanelen, kunt u kijken op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Subsidies zonnepanelen

Individuele energiebespaarlening

Naast bovenstaande subsidie zonnepanelen is het ook mogelijk om een lening te beginnen met een zeer lage rente bij het kopen van zonnepanelen. Een voorwaarde is dat de lening ook voor andere duurzaamheidsmaatregelen wordt gebruikt.  Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het aanschaffen van een zonneboiler of een vloerisolatie. Meer informatie is te vinden bij “Energiebespaarlening

Zonnepanelen kopen?

Vergelijk zonnepanelen-bedrijven en bespaar tot 40% op de aanschaf van zonnepanelen!

Waarom vergelijken?

Groen vinkje Gratis en vrijblijvend

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40 %

Groen vinkje Betrouwbare specialisten

Shares
Share This